x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Jucătorii din Rusia și Belarus fac apel la pace înainte de turneul de tenis de la Indian Wells

Jucătorii din Rusia și Belarus fac apel la pace înainte de turneul de tenis de la Indian Wells

10 Mar 2022   •   11:20
Jucătorii din Rusia și Belarus fac apel la pace înainte de turneul de tenis de la Indian Wells

Rusul Daniil Medvedev și belarusa Aryna Sabalenka au făcut apel la pace în contextul conflictului din Ucraina, care a determinat oficialii tenisului să elimine orice mențiune a țărilor lor de origine de la turneul de tenis de la Indian Wells.

„Mesajul meu este întotdeauna același - vreau pace în toată lumea", a declarat Medvedev, numărul unu mondial, reporterilor în ajunul primului tur al turneului ATP din deșertul din sudul Californiei.

„Cred că fiecare jucător de tenis va spune același lucru", amai spus rusul, citatde Reuters.

Într-adevăr, sprijinul pentru poporul ucrainean e omniprezent din partea comunității de tenis.

Foștii lideri mondiali Maria Sharapova și Andy Murray s-au angajat să sprijine fondurile de ajutor pentru copiii afectați de invazie.

Poloneza Iga Swiatek a încurajat oamenii să sprijine organizațiile umanitare și a declarat că este mândră că țara sa a primit refugiați.

Ea va purta o mică panglică în culorile steagului ucrainean în timpul evoluției sale la turneu și și-a exprimat speranța că și alții ar putea face același lucru.

„Dacă alte jucătoare se simt în măsură să sprijine Ucraina cu acest gest simbolic, am pregătit mai multe panglici din acestea și vă pot oferi câteva", a scris ea, miercuri, într-o postare.

Sabalenka, a cărei țară natală a servit ca punct de plecare pentru invazia Rusiei, a declarat reporterilor că ar fi dispusă să poarte panglica cu Ucraina.

„Mă simt foarte tristă și îmi pare foarte rău pentru cetățenii ucraineni care și-au pierdut casele în timpul războiului", a declarat Sabalenka, care, la fel ca Medvedev, este cap de serie numărul unu la acest turneu.

„Sunt foarte îngrijorată de acest lucru, dar, din păcate, nu se află sub controlul meu. Sper doar să fie pace", a mai spus ea.

În timp ce jucătorii ruși și bieloruși nu vor fi identificați prin simbolurile națiunii lor, ucraineanca Dayana Yastremska, care a fugit din calea violențelor împreună cu sora ei mai mică, a jucat meciul din primul tur, miercuri seară, îmbrăcată în culorile albastru și galben ale drapelului țării sale.

Yastremska s-a angajat să doneze premiul în bani pe care l-a obținut la sfârșitul săptămânii trecute, când a ajuns în finala Openului de la Lyon, pentru eforturile de ajutorare a Ucrainei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: indian wells