x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Fotbalul mondial își plânge Kaiserul. Moartea lui Franz Beckenbauer marchează un moment de cotitură: a fost pe cât de elegant, pe atât de dominant

Fotbalul mondial își plânge Kaiserul. Moartea lui Franz Beckenbauer marchează un moment de cotitură: a fost pe cât de elegant, pe atât de dominant

de Redacția Jurnalul    |    08 Ian 2024   •   21:03
Fotbalul mondial își plânge Kaiserul. Moartea lui Franz Beckenbauer marchează un moment de cotitură: a fost pe cât de elegant, pe atât de dominant
Sursa foto: Hepta

Franz Beckenbauer, unul dintre cei mai mari fotbaliști ai Germaniei, care a fost căpitanul echipei la câștigarea Cupei Mondiale în 1974 și a câștigat din nou turneul ca antrenor în 1990, a murit duminică la vârsta de 78 de ani, a anunțat luni familia sa într-un comunicat.

Lumea internațională a fotbalului a reacționat imediat la aflarea veștii morții sale.

Cancelarul german Olaf Scholz
"Câștigător al Cupei Mondiale ca jucător și antrenor, Franz Beckenbauer a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști din Germania și pentru mulți "der Kaiser", de asemenea, datorită entuziasmului pe care l-a creat pentru fotbalul german pentru generații întregi. Ne va lipsi. Gândurile mele se îndreaptă către familia și prietenii săi."

Bayern Munchen
"Lumea lui FC Bayern nu mai este ceea ce a fost - brusc mai întunecată, mai liniștită, mai săracă. Campionii germani sunt în doliu pentru Franz Beckenbauer, unicul "Kaiser", fără de care FC Bayern nu ar fi devenit clubul care este astăzi."

UEFA
"Franz Beckenbauer, unul dintre cei mai mari fii ai fotbalului european, a încetat din viață la vârsta de 78 de ani. 'Der Kaiser' a fost un jucător extraordinar, un antrenor de succes și un comentator popular care a modelat fotbalul german ca nimeni altul."

Federația Germană de Fotbal (DFB)
"Federația Germană de Fotbal (DFB) deplânge pierderea lui Franz Beckenbauer. Căpitanul de onoare al echipei naționale a murit duminica trecută, la vârsta de 78 de ani.

Franz Beckenbauer a influențat fotbalul din Germania ca nimeni altul. Alături de brazilianul Mario Zagallo și de francezul Didier Deschamps, Beckenbauer este una dintre cele trei persoane care au câștigat Cupa Mondială ca jucător (1974) și ca antrenor (1990)."

Bernd Neuendorf, Președintele DFB
"Moartea lui Franz Beckenbauer marchează un moment de cotitură. Cu profund respect și recunoștință privim munca sa de o viață. Prin dispariția sa pierdem un jucător unic și un om bun. Der Kaiser a fost unul dintre cei mai buni jucători pe care sportul i-a văzut vreodată."

Bundesliga Germană
"Familia Bundesligii este devastată la aflarea veștii morții lui Franz Beckenbauer. Un adevărat simbol, atunci, acum și întotdeauna. RIP, Der Kaiser".

Liga Germană de Fotbal (DFL)
"Plângem pierderea unei legende a fotbalului mondial. Odihnește-te în pace, Franz Beckenbauer."

Premier League
"Suntem profund îndurerați de moartea lui Franz Beckenbauer, unul dintre cei mai mari jucători de fotbal din toate timpurile.

Câștigător al Cupei Mondiale atât ca jucător, cât și ca antrenor, "Der Kaiser" a fost pe cât de elegant, pe atât de dominant.

El va rămâne pentru totdeauna în memoria noastră"

Borussia Dortmund

"Borussia Dortmund deplânge pierderea unui mare fotbalist german. Odihnește-te în pace, Franz Beckenbauer. 'Kaiserul' va fi în memoria noastră pentru totdeauna. Gândurile noastre sunt alături de familia sa și de toți cei dragi lui."

Bayer 04 Leverkusen
"Unul dintre cei mai mari fotbaliști ai Germaniei a încetat din viață. Gândurile noastre sunt alături de familia lui Franz Beckenbauer, de prietenii săi și de toți cei care l-au însoțit. Sincerele noastre condoleanțe".

Peter Shilton, fost portar al Angliei
"Foarte trist să aflu că marele @beckenbauer a încetat din viață din păcate. A fost un jucător fantastic care a atins statutul de jucător de clasă mondială @FIFAWorldCup RIP #Legend"

Lothar Matthaeus, fostul căpitan al Germaniei și câștigător al Cupei Mondiale din 1990
"Șocul este profund, chiar dacă știam că Franz nu se simte bine. Moartea lui este o pierdere pentru fotbal și pentru întreaga Germanie. A fost unul dintre cei mai mari ca jucători și antrenori, dar și o personalitate în afara terenului. Franz a fost o personalitate remarcabilă nu doar în fotbal și s-a bucurat de recunoaștere la nivel mondial. Toți cei care l-au cunoscut știu ce persoană minunată și generoasă a fost Franz"

Thomas Bach, Președintele Comitetului Olimpic Internațional (IOC)

"Am aflat cu mare tristețe despre moartea lui Franz Beckenbauer. A fost o legendă sportivă mult dincolo de fotbal. Pentru mine personal, a fost un prieten apropiat și loial timp de peste patru decenii, o persoană pe care te puteai baza întotdeauna."

Real Madrid
"Real Madrid C. F., președintele clubului și Consiliul de Administrație al acestuia sunt profund întristați de moartea lui Franz Beckenbauer, una dintre cele mai mari legende ale fotbalului european și mondial.

Real Madrid dorește să transmită condoleanțe și își exprimă afecțiunea față de familia sa, colegii săi de echipă, cluburile sale și toți cei dragi lui."

Barcelona
"FC Barcelona transmite condoleanțe pentru trecerea în neființă a lui Franz Beckenbauer, legenda fotbalului mondial, care ne-a părăsit astăzi, la vârsta de 78 de ani. Odihnește-te în pace".

Inter Milan
"A întruchipat clasa și fair-play-ul și va rămâne o legendă a fotbalului mondial. Clubul și întregul univers nerazzurri se alătură în doliu la trecerea în neființă a lui Franz Beckenbauer"

Gary Lineker, fost atacant al Angliei

"Îmi pare foarte rău să aud că Franz Beckenbauer a murit. Unul dintre cei mai mari jucători absolut ai jocului nostru. Der Kaiser a fost cel mai frumos dintre fotbaliștii care a câștigat totul cu grație și farmec. RIP."

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: franz beckenbauer der Kaiser