x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Novak Djokovic va fi expulzat joi din Australia, susține un proeminent jurnalist politic australian

Novak Djokovic va fi expulzat joi din Australia, susține un proeminent jurnalist politic australian

13 Ian 2022   •   08:20
Novak Djokovic va fi expulzat joi din Australia, susține un proeminent jurnalist politic australian
Sursa foto: Hepta

Se pare că viza lui Novak Djokovic va fi anulată în cursul zilei de joi, ministrul imigrației, Alex Hawke, urmând să aprobe expulzarea. Jurnalistul australian de politică internă Paul Bongiorno, de la publicația The Saturday Paper, susține că decizia a fost deja luată și sârbul va fi expulzat.

"Am auzit că @AlexHawkeMP îl va da afară pe Joker mâine", a scris Paul Nongiorno pe Twitter, postarea fiind redistribuită de mulți, inclusiv de Sasa Ozmo, cel care fost furnizorul unor informații cheie în cazul Djokovic. Bongiorno este un proeminent jurnalist politic din Australia, cunoscut ca având conexiuni serioase în mediile politice și guvernamentale.

Până joi seara, asta înseamnând cel târziu joi spre amiază în România, Djokovic va fi expulzat din Australia, conform anunțului făcut de Bongiorno.

Posibilitatea ca Hawke să îl dea afară din țară pe Djokovic a fost întotdeauna evidentă, numărul 1 mondial continuând să se antreneze în mod normal înainte de Australian Open, știind că viza sa ar putea fi anulată în orice moment.

Inițial, viza lui Djokovic a fost anulată la sosire, după ore întregi de interogatoriu, de către oficialii Forțelor de Frontieră.

Un judecător a anulat această decizie în instanță luni, după ce Djokovic a petrecut cinci zile reținut într-un hotel pentru imigranți.

Liderul mondial a intrat imediat pe terenurile de antrenament de la Melbourne Arena după ce a fost eliberat de autorități.

Cu toate acestea, au existat o serie de neconcordanțe cu testele sale Covid, iar Hawke a lansat o anchetă pentru a face o analiză aprofundată a situației.

Un anunț este așteptat joi, dar Bongiorno, care are contacte profunde în politica australiană, consideră că soarta lui Djokovic este pecetluită.

Djokovic a postat o declarație pe Instagram pentru a încerca să clarifice orice confuzie cu privire la cererea sa de viză.

El a scris: "În ceea ce privește problema declarației mele de călătorie, aceasta a fost depusă de echipa mea de sprijin în numele meu, așa cum am spus oficialilor de imigrare la sosirea mea - iar agentul meu își cere scuze sincere pentru greșeala administrativă de a bifa căsuța incorectă cu privire la călătoriile mele anterioare înainte de a veni în Australia.

Aceasta a fost o eroare umană și, cu siguranță, nu a fost ceva deliberat. Trăim vremuri dificile într-o pandemie globală și, uneori, pot apărea aceste greșeli.

Astăzi, echipa mea a furnizat informații suplimentare guvernului australian pentru a clarifica acest aspect.

Deși am considerat că este important să abordez și să clarific informațiile eronate, nu voi face niciun alt comentariu, din cel mai mare respect pentru guvernul australian, pentru autoritățile lor și pentru procesul actual."

Djokovic a fost criticat pentru un interviu pe care l-a acordat publicației franceze L'Equipe la două zile după ce a fost depistat pozitiv la Covid.

Explicând acea situație, sârbul a spus: "M-am simțit obligat să merg mai departe și să realizez interviul cu L'Equipe, deoarece nu am vrut să dezamăgesc jurnalistul.

Deși am mers acasă după interviu pentru a mă izola pentru perioada necesară, dacă stau să mă gândesc, aceasta a fost o eroare de judecată și accept că ar fi trebuit să reprogramez acest angajament".

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Novak Djokovic