x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Ronaldo, cel mai bun jucător străin din Italia, va fi primit de Papa Francisc

Ronaldo, cel mai bun jucător străin din Italia, va fi primit de Papa Francisc

23 Feb 2016   •   09:44
Ronaldo, cel mai bun jucător străin din Italia, va fi primit de Papa Francisc

Brazilianul Ronaldo Nazario de Lima, fostul atacant al echipelor Inter Milano şi AC Milan, a fost inclus în panteonul gloriilor fotbalului italian, "Hall of Fame", drept "cel mai bun fotbalist străin" care a evoluat în Serie A, în cursul unui eveniment organizat de Federaţia italiană la Florenţa, informează agenţia EFE.

Alături de Ronaldo, au mai fost incluşi în "Hall of Fame" şi unii dintre jucătorii-vedetă ai fotbalului italian, între care Roberto Mancini, actualul antrenor al lui Inter Milano, Marco Tardelli, campion mondial cu Squadra Azzurra în 1982, sau Gianluca Vialli.

"Îmi amintesc că, atunci când eram copil, mă trezeam la ora nouă dimineaţa pentru a vedea fotbalul italian. Când eram în Brazilia, visam să joc în Italia, iar fotbalul italian a primit ceea ce am avut eu mai bun", a spus Ronaldo cu această ocazie.

Brazilianul a anunţat că de la Florenţa se va deplasa la Roma, "pentru a fi primit de către Papa Francisc". "Cred că vom ajunge să vorbim mai ales despre fotbal. Îi voi oferi un tricou al Braziliei, cred că nu se va supăra, nu-i aşa?", a declarat Ronaldo pentru Gazzetta dello Sport, glumind pe seama rivalităţii dintre Brazilia şi Argentina, ţara de origine a Papei Francisc.

Fostul atacant al Selecao a mai dezvăluit că va vizita şi capitala Spaniei, în calitate de "ziarist", pentru a-l intervieva pe fostul său coechipier de la Real Madrid, francezul Zinedine Zidane, actualul antrenor al grupării de pe Santiago Bernabeu.

Deşi a mai evoluat în cursul carierei sale şi la FC Barcelona, Ronaldo a ţinut să precizeze care sunt echipele de care a rămas legat sufleteşte: "În cariera mea am avut trei echipei mai importante decât celelalte: Corinthians, Inter şi Real Madrid. Este o chestiune de relaţii incredibile, mai mult decât de rezultatele sportive". AGERPRES

×