x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Scandal: 15 jucătoare amenință că vor părăsi naționala de fotbal a Spaniei, dacă antrenorul nu va fi demis!

Scandal: 15 jucătoare amenință că vor părăsi naționala de fotbal a Spaniei, dacă antrenorul nu va fi demis!

23 Sep 2022   •   11:10
Scandal: 15 jucătoare amenință că vor părăsi naționala de fotbal a Spaniei, dacă antrenorul nu va fi demis!

Cincisprezece jucătoare din echipa națională feminină de fotbal a Spaniei au amenințat că vor renunța să-și reprezinte țara la nivel internațional dacă antrenorul lor, Jorge Vilda, nu va fi demis, a anunțat Federația spaniolă de fotbal (RFEF), citată de Reuters.

Presa spaniolă a relatat că luna trecută echipa feminină a Spaniei a fost în haos, jucătoarele fiind în pragul unei revolte dacă federația nu-l va elibera pe Vilda din funcție.

"RFEF poate confirma că, pe parcursul zilei de astăzi (joi, 22 septembrie, n.r.), am primit 15 e-mailuri de la 15 jucătoare ale echipei feminine de fotbal de seniori... în care acestea afirmă că situația actuală le afectează 'semnificativ' starea emoțională și sănătatea și că, 'atâta timp cât nu se revine asupra situației', demisionează din echipa națională spaniolă", a precizat Federația spaniolă de fotbal într-un comunicat.

"RFEF nu le va permite jucătorilor să pună în discuție continuitatea selecționerului național și a staff-ului său tehnic, deoarece luarea acestor decizii nu intră în atribuțiile lor", se mai spune în comunicat.

RFEF a precizat că refuzul de a onora o convocare la o echipă națională este clasificat drept „o infracțiune foarte gravă și poate atrage sancțiuni de doi și cinci ani de descalificare".

Potrivit unor surse apropiate situației, jucătoarele sunt nemulțumite de gestionarea accidentărilor, de atmosfera din vestiar, de selecția echipei lui Vilda și de antrenamentele acestuia.

RFEF, care nu a dezvăluit identitatea celor 15 jucătoare, a declarat că îl susține pe deplin pe antrenor și că jucătorii vor reveni la echipă doar dacă „își recunosc greșeala și își cer scuze".

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: fotbal feminin