x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Scântei sub panou: FIBA investighează o bătaie între două jucătoare din Mali la Cupa Mondială e baschet feminin

Scântei sub panou: FIBA investighează o bătaie între două jucătoare din Mali la Cupa Mondială e baschet feminin

27 Sep 2022   •   11:17
Scântei sub panou: FIBA investighează o bătaie între două jucătoare din Mali la Cupa Mondială e baschet feminin

Federația Internațională de Baschet (FIBA) a lansat marți o anchetă, după ce două jucătoare din Mali au fost filmate în timp ce se băteau între ele, după ce echipa lor a fost eliminată de la Cupa Mondială feminină.

Incidentul a avut loc după ce Mali a pierdut cu 81-68 în fața Serbiei, luni, la Sydney, în confruntarea din Grupa B - a patra înfrângere consecutivă la acest turneu.

Bătaia dintre Salimatou Kourouma și Kamite Elisabeth Dabou a izbucnit în timp ce Sasa Cado din Serbia era intervievată în zona mixtă.

Kourouma a fost văzut aruncând pumni spre Dabou înainte ca alte jucătoare din Mali să intre în fugă și să despartă cele două femei.

„FIBA a recunoscut astăzi că a avut loc o altercație între jucătoarele din Mali în zona mixtă după meciul din Grupa B Serbia-Mali la FIBA Women's Basketball World Cup 2022", a declarat FIBA într-un comunicat.

„În urma incidentului, FIBA a deschis o anchetă. Odată ce ancheta va fi încheiată, FIBA va decide cu privire la orice măsuri disciplinare aplicabile."

Mali se află pe ultimul loc în Grupa B cu patru puncte din patru meciuri și își încheie campania împotriva Canadei mai târziu, marți.

Mali s-a calificat pentru turneu după ce campioana africană Nigeria s-a retras, invocând dificultăți administrative în jurul sportului din țara lor.

Puerto Rico a învins marți Coreea de Sud cu 92-73 și a devenit ultima echipă care a ajuns în faza eliminatorie, alăturându-se Statelor Unite, Chinei și Belgiei din Grupa A și Canadei, Franței, Australiei și Serbiei din Grupa B.

Sferturile de finală vor avea loc joi, urmate de semifinale vineri și de finala de sâmbătă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bataie baschet