x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Scrimera ucraineană Olga Harlan, invitație specială din partea Comitetului Internațional Olimpic

Scrimera ucraineană Olga Harlan, invitație specială din partea Comitetului Internațional Olimpic

de Redacția Jurnalul    |    29 Iul 2023   •   20:00
Scrimera ucraineană Olga Harlan, invitație specială din partea Comitetului Internațional Olimpic
Sursa foto: Hepta

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a adresat o invitație specială scrimerei ucrainene Olga Harlan de a participa la Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor, după ce aceasta a fost descalificată de la un turneu pentru că a refuzat să dea mâna cu adversara sa rusă învinsă.

Președintele CIO, Thomas Bach, el însuși un fost campion olimpic la scrimă, i-a scris personal scrimerei ucrainene pentru a face o "excepție unică" de la procedurile de calificare la Jocurile Olimpice, notează The Guardian.

"În calitate de coleg de scrimă, îmi este imposibil să-mi imaginez ce simți în acest moment", a spus Bach.

"Războiul împotriva țării tale, suferința oamenilor din Ucraina ... toate acestea sunt un roller coaster de emoții și sentimente. Este admirabil modul în care gestionați această situație incredibil de dificilă și aș dori să îmi exprim întregul meu sprijin pentru voi".

Olga Kharlan a fost descalificată joi de la Mondialele de la Milano pentru că a refuzat să dea mâna cu rusoaica Anna Smirnova, participantă în calitate de "sportiv individual neutru" la proba feminină de sabie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×