x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Serghei Bubka a ținut un discurs emoționant la reuniunea Comitetului Executiv al EOC de la Vuokatti

Serghei Bubka a ținut un discurs emoționant la reuniunea Comitetului Executiv al EOC de la Vuokatti

22 Mar 2022   •   11:40
Serghei Bubka a ținut un discurs emoționant la reuniunea Comitetului Executiv al EOC de la Vuokatti

Războiul din Ucraina a fost un subiect prioritar pe ordinea de zi la prima reuniune a Comitetului Executiv al Comitetelor Olimpice Europene (EOC), de după Beijing 2022, reuniune ce a avut loc luni, în Finlanda, la Vuokatti, cu ocazia Festivalului Olimpic de iarnă al Tineretului European 2022.

La doar patru zile după încheierea Jocurilor Olimpice de iarnă, Rusia a invadat Ucraina cu o ofensivă militară condamnată pe scară largă, care a forțat peste 3,4 milioane de persoane să fugă din țară, potrivit Agenției ONU pentru refugiați.

Legendarul medaliat cu aur la săritura cu prăjina la Jocurile Olimpice de la Seul 1988, Serghei Bubka, care este în prezent președintele Comitetului Național Olimpic al Ucrainei (CNOU), a fost invitat să se alăture reuniunii - care a avut loc în paralel cu Festivalul Olimpic al Tineretului European de Iarnă (FOTE) de la Vuokatti - în mod virtual, de la Lausanne.

Bubka este membru al Comitetului Internațional Olimpic și a fost însărcinat cu coordonarea asistenței umanitare a Mișcării Olimpice pentru sportul ucrainean.

El i-a îndemnat anterior pe sportivii ucraineni să continue în ciuda conflictului în curs de desfășurare, iar la reuniunea Comitetului Executiv a mulțumit CIO pentru eforturile depuse pentru a se asigura că țara poate fi reprezentată de o echipă de 26 de concurenți la FOTE.

Spyros Capralos, președintele EOC, a declarat că comentariile lui Bubka au rezonat cu sala.

„Am discutat astăzi multe puncte cheie care vor contribui la modelarea viitorului sportiv al continentului nostru și sunt mulțumit de rezultatul întâlnirii noastre", a insistat oficialul grec, citat de insidethegame.biz.

„Cu toate acestea, este greu să ne luăm gândul de la ceea ce se întâmplă în Ucraina în acest moment, iar inima mea este alături de toți cei afectați de această criză umanitară.

"Să-l aud pe bunul meu prieten și coleg Serghei Bubka vorbind despre efortul incredibil pe care îl face pentru a-și sprijini poporul a fost foarte emoționant.

La EOC, vom continua să facem tot ce putem pentru a-l ajuta pe el și pe poporul ucrainean."

Secretarul general al EOC, Raffaele Pagnozzi, a fost de acord și a declarat că războiul purtat împotriva Ucrainei a schimbat sportul european „într-un mod inimaginabil".

„Este pentru prima dată când mulți dintre noi ne vedem, după Beijing 2022, care a fost un alt succes major pentru Europa", a comentat oficialul italian.

„La Vuokatti, în această săptămână, vom descoperi stelele viitorului și le urăm tuturor celor care concurează mult noroc.

De asemenea, trebuie să recunoaștem că perspectivele continentului nostru, după Beijing 2022, s-au schimbat într-un mod inimaginabil.

Ne rugăm pentru pace și, până când va veni acea zi, vom continua să facem tot ce este posibil pentru a sprijini comunitatea olimpică ucraineană."

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: serghei bubka