x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Simona Halep: Nu am nicio problemă că portdrapelul României la JO e Cătălina Ponor

Simona Halep: Nu am nicio problemă că portdrapelul României la JO e Cătălina Ponor

09 Iul 2016   •   17:30
Simona Halep: Nu am nicio problemă că portdrapelul României la JO e Cătălina Ponor

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat sâmbătă că nu are nicio problemă cu alegerea Cătălinei Ponor ca portdrapel la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, precizând că a fost puţin surprinsă doar pentru că până acum s-a discutat că COSR va alege între ea şi handbalista Cristina Neagu.

Citeste si: Drăgulescu se simte jignit după ce Halep s-a arătat nemulţumită de desemnarea Cătălinei Ponor ca portdrapel la JO 2016

"Nu am ce să comentez, ştiu doar că anul trecut sau acum doi ani a fost discuţia să fiu eu. Iar anul acesta am auzit de Cristina Neagu. De aceea am spus că era vorba despre mine şi Cristina şi de aceea am fost puţin surprinsă. Dar nu am avut nicio problemă, nu am nicio problemă şi chiar o felicit pe Cătălina Ponor pentru acestă onoare", a spus Halep, prezentă la tragerea la sorţi a tabloului principal al turneului BRD Bucharest Open.

Întrebată ce părere are despre declaraţia lui Marian Drăgulescu, cel care a afirmat că portdrapel trebuie să fie un sportiv care a câştigat o medalie olimpică, Halep a răspuns: "Posibil, nu ştiam de regula aceasta. Nu am mai auzit-o. Mulţi sportivi care nu au avut medalie au ţinut drapelul. Nu cred că a fost foarte mare problemă. O felicit pe Cătălina Ponor, cred că este o mare onoare să ţii drapelul la Olimpiadă. Ea e o campioană, merită acest lucru. Orice sportiv care a făcut rezultate pentru România, indiferent dacă individual sau la echipe, merita acest lucru. Dar dacă aşa s-a decis, e foarte OK şi o să se bucure foarte mult de acest lucru".

Simona Halep a menţionat că încă nu a decis dacă va participa la JO 2016. "Decizia mea privind participarea la Jocurile Olimpice nu este încă luată. Nu sunt sigură că voi merge la Rio din cauza virusului Zika. Nu vreau să comentez mai mult pentru că nu sunt sigură ce voi face. Atunci când voi şti sută la sută voi anunţa. Nu pot să dau o dată anume când voi anunţa. Încă mă interesez, încă vorbesc cu doctorii. Fiecare sportiv are gândurile lui şi trăieşte în pielea lui. Eu îmi doresc familie, îmi doresc să am copii sănătoşi şi de aceea mă gândesc foarte serios la aceste lucruri", a precizat Halep.

Vineri, într-o postare pe Facebook, gimnastul Marian Drăgulescu s-a arătat jignit de vorbele Simonei Halep legate de desemnarea Cătălinei Ponor ca purtătoare a drapelului României la ceremonia de deschidere a JO 2016: "Pentru cei care nu ştiu, Cătălina Ponor este portdrapelul României la Rio. Ea este triplă campioană olimpică, asta însemnând doar o parte a palmaresului ei. Citez Simona Halep: 'Şi eu mă gândeam că voi fi eu portdrapel sau Cristina Neagu. Cred că Neagu merita din punctul meu de vedere. Dar decizia a fost luată. Îi felicit (n.r. - pe cei de la COSR) şi o felicit şi pe Cătălina Ponor, pentru că este o mare onoare să fii portdrapel la Rio'. Am tot respectul pentru Simona, dar această declaraţie mi se pare jignitoare la adresa mea, a Cătălinei şi a celorlalţi sportivi care au adus României medalii europene, mondiale şi olimpice!".

Triplu medaliat olimpic, deţinător a 8 titluri mondiale şi 9 europene, Drăgulescu este de părere că jucătoarea de tenis Simona Halep şi handbalista Cristina Neagu mai au de confirmat până la a emite pretenţii la a purta drapelul României la o ediţie a Jocurilor Olimpice. "Aşadar Halep şi Neagu mai au mult de confirmat pentru a avea asemenea pretenţii! Părerea mea... Scuze dacă am jignit pe cineva, dar am impresia că doar două sportive are România, şi nu este aşa!", a încheiat Drăgulescu.

Ulterior, gimnastul Marian Drăgulescu a revenit asupra controversei legate de desemnarea Cătălinei Ponor portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro şi a afirmat, sâmbătă, într-o postare pe Facebook, că speră ca acest mesaj să fie un imbold pentru ca Simona Halep să participe la JO 2016.

Simona Halep a declarat zilele trecute la întoarcerea de la Wimbledon că se aştepta ca ea sau Cristina Neagu să fie portdrapelul României la JO 2016. "Şi eu mă gândeam că voi fi eu portdrapel sau Cristina Neagu. Cred că Neagu merita din punctul meu de vedere. Dar decizia a fost luată. Îi felicit (n.r. - pe cei de la COSR) şi o felicit şi pe Cătălina Ponor pentru că este o mare onoare să fii portdrapel la Rio", a spus Halep.

Gimnasta Cătălina Ponor va fi portdrapelul României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, conform hotărârii luate la 6 iulie de Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Ponor a primit cele mai multe voturi din partea membrilor Comitetului Executiv, alături de ea mai fiind nominalizaţi alţi patru sportivi: gimnastul Marian Drăgulescu, jucătoarea de tenis Simona Halep, handbalista Cristina Neagu şi trăgătorul Alin Moldoveanu.

Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro vor avea loc în perioada 5-21 august.
AGERPRES

×