x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Wittich, directorul de cursă al F1, revine la datorie la Miami după sperietura provocată de COVID 19

Wittich, directorul de cursă al F1, revine la datorie la Miami după sperietura provocată de COVID 19

05 Mai 2022   •   11:20
Wittich, directorul de cursă al F1, revine la datorie la Miami după sperietura provocată de COVID 19

Niels Wittich este în funcție ca director de cursă al Formulei 1 pentru Marele Premiu inaugural de la Miami din acest weekend, după ce un test pozitiv pentru COVID-19 a înlăturat incertitudinea cu privire la cine va îndeplini acest rol.

Germanul a trimis miercuri o notă obișnuită tuturor echipelor și oficialilor, iar un purtător de cuvânt al FIA a confirmat prezența sa pentru weekend.

Presa a relatat în urmă cu o săptămână că Wittich și colegul său Eduardo Freitas au fost depistați pozitiv la COVID-19 după Marele Premiu al Emiliei Romagna de pe circuitul italian Imola.

Portughezul Freitas și Wittich au fost numiți în februarie ca înlocuitori alternativi ai australianului Michael Masi, acum plecat, în urma unei analize a controversatei curse de anul trecut de la Abu Dhabi, de la finalul sezonului.

Wittich a condus primele patru curse ale sezonului.

Călătoria în Statele Unite din Europa necesită un test negativ efectuat cu cel mult o zi înainte de plecare, indiferent de statutul de vaccinare.

FIA nu a comentat situația decât spunând că informațiile medicale despre personalul său nu pot fi dezvăluite „decât dacă sunt relevante pentru desfășurarea unui eveniment".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: formula 1