x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Extraterestrii au ocupat Galaxia

Extraterestrii au ocupat Galaxia

21 Noi 2004   •   00:00

Barcelona a spulberat cu 3-0 pe marea rivala Real Madrid in cel mai asteptat derby al planetei. Catalanii si-au desfiintat adversarii si i-au dat jos definitiv de la putere.

DELIA GOMOESCU, ALINA HUC - BARCELONA

VALOARE. Camerunezul Eto’o s-a distrat cu Walter Samuel, desi acesta din urma a fost "calit" in Serie A
Numarul candidatilor la Balonul de Aur a fost pana la urma singurul aspect la care Barcelona si Real s-au aflat la egalitate. La toate celelalte capitole, catalanii le-au dat clasa madrilenilor. BarIa a demonstrat ca isi merita numele de "cea mai frumoasa echipa", in timp ce asa-zisii "galactici" au fost adusi inca o data cu picioarele pe pamant.

UMILINTA. Jucatorii lui Garcia Remon au reusit sa tina pasul cu "extraterestrii" lui Frank Rijkaard doar vreo jumatate de ora. Pentru ca in minutul 29 a inceput dezastrul madrilenilor. Roberto Carlos si Iker Casillas au tras unul hais si altul cea, iar Eto’o a "furat" mingea si a marcat in poarta goala. Avantajul catalanilor a crescut pana la pauza, dupa golul semnat de Van Bronckhorst. In partea a doua a jocului, "albii" au avut o timida tentativa de redresare, dar fara sa gaseasca drumul spre gol. Cu un sfert de ora inainte de final, Ronaldinho a pus bomboana pe coliva dusmanilor din Madrid, transformand impecabil un penalty obtinut de Eto’o.

SOCOTELI. Barcelona are acum un avantaj de 7 puncte fata de rivalii ei dintotdeauna, dar si asa Frank Rijkaard si-a avertizat deja elevii ca nu trebuie sa se relaxeze. "E prea devreme sa ne gandim ca aceasta victorie ne poate asigura titlul. Daca ne culcam pe-o ureche, pana la urma o sa piedem", a spus olandezul. Nici Garcia Remon nu crede ca acest esec le compromite madrilenilor sansele de a castiga campionatul si s-a apucat sa faca socoteli: "Ne bazam pe faptul ca ii vom bate pe Bernabeu, iar celelalte puncte le vom recupera in alte meciuri". Antrenorul Realului considera ca gafa lui Roberto Carlos a picat intr-un moment foarte prost si ca daca BarIa nu ar fi deschis atunci scorul, altul ar fi fost deznodamantul partidei.

ACTORUL
Ronaldinho a fost unul dintre eroii principali ai serii. "Balonul de Aur are imprimat surasul sau", a titrat Mundo Deportivo. "Filmul de pe Camp Nou a avut un protagonist stelar, un actor de genul acelora care transforma orice cadru intr-o candidatura la Oscar. Regizorul vrea ca acest personaj sa se distreze, sa transmita emotii. Vrea sa fie cel mai mare. Iar Ronaldinho il asculta pe Rijkaard si isi foloseste tot repertoriul. Controleaza balonul cu dreptul, cu stangul, cu capul si cu surasul. Pana la urma prea putin conteaza France Football va decide ca Balonul de Aur trebuie sa mearga la Sevcenko sau la alt jucator. Toata lumea, intreaga planeta, stie ca Ronaldinho e cel mai mare", scrie publicatia spaniola. Unul dintre contracandidatii brazilianului la castigarea trofeului este insa tocmai coechipierul sau, Samuel Eto’o. Camerunezul a deschis scorul si a obtinut penalty-ul din care a inscris Ronaldinho.

BILETUL LA NEGRU - 650 EURO
Sambata seara, Barcelona a fost prea buna pentru Real Madrid. Asa cum era de asteptat, fanii echipei catalane au venit cu mic, cu mare sa-si sustina echipa favorita, numarul spectatorilor ridicandu-se la 96.906. Nu au fost putini cei care au incercat pe ultima suta de metri sa obtina un bilet la marele clasic. Bilet care a ajuns la negru la 650 de euro. Mai mult de 200 de englezi si de germani, infocati sustinatori ai echipei catalane, au fost prezenti sambata seara pe Camp Nou. Dupa terminarea partidei, Hotelul Princessa Sofia a fost invadat de strainii cazati aici, care au sarbatorit pana in zori victoria echipei favorite. Transmisia meciului a inceput cu un emotionant cantec, interpretat de Dyango, "Son mes que un club" (Sunt mai mult decat un club), imn care le-a purtat noroc ros-albastrilor. Inainte de aparitia jucatorilor pe Camp Nou, publicul catalan si-a manifestat inca o data dorinta de independenta fata de Spania afisand o megapancarta nationalista: "Catalonia is not Spain". Presedintele BarIei, Joan Laporta, si-a facut aparitia pe Camp Nou cu una dintre cele mai iubite piese vestimentare: cravata pe care a purtat-o in 22 iunie, ziua in care a fost desemnat presedinte.

×
Subiecte în articol: sport