x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Faceţi pasul spre grupe!

Faceţi pasul spre grupe!

18 Aug 2009   •   00:00
Faceţi pasul spre grupe!
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

Înaintea partidei din această seară cu echipa lui Ciprian Marica, bănăţenii susţin că vor lupta în primul rând pentru calificare, nu pentru prima de 100.000 de euro de jucător. Stilul de joc al lui VfB Stuttgart le dă frisoane "alb-violeţilor" înaintea con­fruntării de azi, din play-off-ul Ligii Campioni­lor.


ATENŢIE ÎN APĂRARE!
"Va fi foarte greu cu nemţii, un meci de luptă în care trebuie să ne dăruim total, pentru că altfel nu vom avea nici o şansă. E foarte important să nu primim gol", este de părere portarul Costel Pantilimon, unul dintre eroii Timişoarei în "dubla" cu Şahtior.

Directorul executiv al grupării de pe Bega, Gheorghe Chivorchian, a de­plâns absenţa lui Bourceanu, suspendat pentru meciul de astăzi din cauza cumului de cartonaşe: "Dubla cu Stuttgart este mai dificilă decât cea cu Şahtior, dar avem şansa noastră şi ne-o vom juca până în ultimul minut. Păcat că nu-l vom avea pe Bourceanu, care a devenit un ju­că­tor important pentru noi, de aceea spun că trebuie să fim mai atenţi cu cartonaşele galbene, fiindcă în cupele eu­ro­pene stai la două avertismente, nu la patru, ca în campionat".

Pentru Artiom Karamian, prima de 100.000 de euro de jucător promisă de patronul Marian Iancu în cazul unei calificări în grupele Ligii Campionilor nu are nici o importanţă. "Nu contează banii acum, jucăm cu sufletul, dacă nu reuşim să ne calificăm pot fi şi prime de 300.000 de euro, fiindcă ar fi degeaba. Trebuie să alergăm până în ultimul minut, să dăm tot ce putem", a spus armeanul.


ALEXA VREA SĂ INTRE ÎN ISTORIE

"E un meci istoric, cu astfel de ocazii nu te întâlneşti des în viaţă. Venim după ce am eliminat deţinătoarea Cupei UEFA, e o performanţă uriaşă. Fiecare jucător se va concentra diferit, unii vor dori banii, alţii vor lupta doar pentru public, alţii pentru a prinde naţionala. Totuşi, ar fi prea mare performanţa ca să mai conteze banii, să îi pui pe primul plan. Noi putem intra în istorie!", a completat căpitanul Timi­şoa­rei, Dan Alexa.

"Întâl­nim un adversar puternic, dar şi noi avem atuurile şi ambiţiile noastre. Ne vom juca şansa la fel ca în «dubla» cu Şah­tior, mizăm pe buna organizare a jo­cului, disciplină, tactica şi determinarea noastră. Ştiu despre nemţi că nu joacă perfect în deplasare şi depinde doar de noi dacă vom reuşi să profităm de acest lucru. Îmi doresc mult să ne calificăm", a conchis antrenorul bănăţenilor, Neluţu Sabău.
OPTIMISMUL LUI CIPRIAN MARICA
Delegaţia lui Stuttgart a ajuns ieri după-amiază la Timişoara, s-a cazat la Hotelul Continental, iar antrenorul Markus Babbel a condus aseară antrenamentul oficial pe Stadionul Dan Păl­ti­nişanu. "Timişoara este o echipă bună, dar ştiu că noi suntem mai buni. Oricum, trebuie să fim foarte atenţi", a spus internaţionalul român al lui VfB Stuttgart, Ciprian Marica, incert pentru partida din această seară. La rândul său, antre­norul nemţilor, Markus Babbel, a declarat: "Vom da totul pentru un rezultat favorabil. Vrem să avem răsplată pentru ce am reuşit sezonul trecut, vrem calificarea în grupele Ligii Campionilor. Chiar dacă numele adversarului nu spune prea multe, va fi extrem de greu. Pe hârtie, unde suntem consideraţi favoriţi, e mult mai uşor decât va fi pe teren", a menţionat Babbel.


A CĂZUT ŞI VARIANTA ROMAN
După ce au fost refuzaţi de mijlocaşul Stelei, Janos Szekely, bănăţenii s-au reorientat către internaţionalul Mihai Roman, de la FC Braşov, dar şi această tentativă a eşuat. "Noi am făcut o ofertă pentru Roman, de la Braşov, în jurul sumei de 2 milioane de euro. Vom discuta săptămâna viitoare. Tipul lui Mihai Roman se aplică bine pe ceea ce căutăm noi pentru flancul drept", a declarat patronul Timişoarei, Marian Iancu. "Mihai Roman nu este de vânzare! Nu se pune problema să plece acum de la echipă. De ce l-aş vinde acum, când mai poate evolua trei-patru meciuri în echipa naţională şi i se poate dubla valoarea?", a replicat preşedintele clubului din Braşov, Dinu Gheorghe.

5140-99619-22.jpg

×