x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FARUL - RAPID 2-0 / Rapid, in genunchi la Constanta

FARUL - RAPID 2-0 / Rapid, in genunchi la Constanta

21 Noi 2004   •   00:00
FARUL  -  RAPID 2-0 / Rapid, in genunchi la Constanta

Aflat pentru prima oara alaturi de echipa in deplasare, George Copos se astepta la un succes: "Sunt sigur de victorie!". Iluziile patronului rapidist s-au risipit insa o data cu trecerea timpului, antrenorul Razvan Lucescu alegand o formula de echipa neinspirata.

DANIEL STAN

DIRIJOR. Liviu Mihai (centru) a fost printre cei mai buni constanteni, evolutia lui fiind umbrita de eliminarea din minutul 79
FALIMENT. Petre Grigoras s-a temut de acest meci, insa nu a avut motive. Ajutorul a venit, surprinzator, de la omologul sau, care a adoptat o tactica falimentara si a "oferit" adversarului 1-0 inca de la cabine. A inceput cu rudimentarul Junior, o "jucarie" pentru atacantii Farului, cu Ionut Stancu pe dreapta, o alta solutie fara temei, si cu doi inchizatori "falsi", Negru si Grigore, depasiti cu usurinta de mijlocasii constanteni. In schimb, i-a uitat pe banca pe Sabin Ilie si Aliuta, oamenii care, introdusi dupa pauza, au aratat ca statutul lor este cu totul altul. "S-a gresit inca din start. Nu ma asteptam ca Razvan sa joace atat de defensiv. I-a introdus prea tarziu pe Sabin Ilie si pe Aliuta. Acum imi pare rau ca am acceptat sa plece Ziyati. A fost o ambitie a lui Razvan pe care o regret acum", a declarat, la final, patronul giulestenilor, George Copos.

MEA CULPA. Farul nu a trebuit sa se intrebuinteze prea mult pentru victorie. Cu Pascovici, Gurita, Liviu Mihai si Cristocea in zi de gratie, "marinarii" au punctat atunci cand li s-a oferit ocazia. Nici nu a fost greu cu o defensiva "visinie" nula, unde Maftei, Junior si Cristian Ionescu s-au intrecut in gafe. "Am primit goluri de incepatori. Mai corect spus, de juniori. Sau de «Junior». Are dreptate domnul Copos. Este vina mea! Daca va considera ca trebuie sa plec, atunci voi pleca", a caracterizat Razvan Lucescu jocul echipei sale. Petre Grigoras, a declarat: "Baietii mi-au promis ca vor invinge si s-au tinut de cuvant. Cred ca am facut cel mai bun joc din acest sezon".

APRECIERE

"Am ajuns pe un loc meritat, in conformitate cu jocul prestat. Suntem pe podium, iar aceasta situatie ne obliga" - Petre Grigoras, antrenor Farul

PRIME
Patronul constantenilor, Gheorghe Bosanceanu, radia de fericire la finalul partidei cu Rapid. "Imi pare rau de domnul Copos, dar astazi am fost mai buni. As vrea sa spun ca, din ce am vazut astazi, nu mi-as dori vreun jucator de la Rapid. Sa stea linistiti, nu il dam pe Pascovici. Eram convins de victorie si acum chiar ma gandesc ca a venit vremea sa speram la cupele europene". Asa cum a promis, Bosanceanu a suplimentat prima de joc, fiecare "marinar" urmand a primi cate 2.000 de dolari, in loc de 800, atat cat este stipulat in regulament. "Isi merita banii", a mai adaugat "boss"-ul Farului.

DOLIU
Suporterii Rapidului au fost prezenti in numar destul de mic la Constanta, frigul si jocul slab din deplasarile anterioare facand ca doar 300 de fani sa ia drumul Litoralului. In plus, galeria giulesteana a fost si in doliu, unul dintre membri "Legione Granata", Gabi, fiind injunghiat in preziua meciului. "Vom merge toti la inmormantare. Nu ne vine sa credem ca a murit", spunea unul dintre liderii galeriei. Altfel, suporterii l-au contestat la final pe Razvan Lucescu: "Este incredibil sa bati Steaua, Dinamo si FC National, dar in deplasare sa fim echipa pacii. Este si vina lui Razvan".

REGRETE
Prezent in premiera in acest sezon la un meci din deplasare al Rapidului, patronul George Copos a fost dezamagit la final. Surse din anturajul gruparii giulestene sustin ca omul de afaceri il regreta pe Dan Petrescu, tehnicianul care a fost alungat, sezonul trecut, dupa doar 6 meciuri. "Nu mai stiu ce sa spun. Probabil am gresit ca nu am avut mai multa rabdare cu Dan Petrescu", s-ar fi confesat Copos. Dupa meci, Copos a plecat val-vartej impreuna cu presedintele Dinu Gheorghe, care a precizat: "Sunt multi jucatori care au mimat fotbalul astazi. Nu avem echipa care sa se bata pentru titlu".
×
Subiecte în articol: sport