x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Faultul lui Souness asupra lui Rotariu, printre cele mai violente din istorie! (VIDEO)

Faultul lui Souness asupra lui Rotariu, printre cele mai violente din istorie! (VIDEO)

de Ovidiu Ciutescu    |    24 Feb 2009   •   00:00
Faultul lui Souness asupra lui Rotariu, printre cele mai violente din istorie! (VIDEO)

Faultul produs de managerul-jucător al Glasgow Rangers, Graeme Souness, asupra lui Iosif Rotariu, la meciul dintre Glasgow şi Steaua, din Cupa Campionilor Europeni, ediţia 1987/1988, a intrat în topul celor mai dure cinci faulturi din istorie, întocmit de site-ul metro.co.uk,citează Mediafax.



Steaua a trecut de Glasgow Rangers în sferturile de finală ale Cupei Campionilor Europeni, cu scorul general de 3-2, meciul din Scoţia fiind marcat însă de faultul lui Souness asupra lui Iosif Rotariu. Scoţianul l-a faultat dur pe Rotariu, intrând cu talpa în abdomenul acestuia, la o fază petrecută la mijlocul terenului. Culmea este că, după fault, jucătorul scoţian s-a plâns arbitrului că el a fost cel agresat! Steaua a pierdut meciul retur de la Glasgow, cu scorul de 1-2, după ce a câştigat partida tur, cu scorul de 2-0, calificându-se, astfel, în semifinalele CCE, fază a competiţiei în care a fost eliminată de Benfica.

Faultul suferit de Maradona pe când evolua la Barcelona, în 1983, provocat de Andoni Goikoetxea, supranumit "măcelarul din Bilbao", este o altă intrare dură din topul amintit. Un alt mijlocaş care a ratat o bună parte dintr-un sezon, 1997-1998, a fost Roy Keane, de la Manchester United, după faultul comis asupra sa de Alf Inge-Haaland. Keane s-a răzbunat în 2001 pe Haaland, faptă recunoscută şi în autobiografia irlandezului. Jucătorul scoţian Ian Durrant a ratat trei sezoane după fractura provocată de Neil Simpson, în 1988. Metro.co aminteşte că unul dintre cele mai dure faulturi a fost al cel comis de portarul german Harald Schumacher asupra francezului Patrick Battison, la Cupa Mondială din 1982, arbitrul neacordând nici măcar lovitură liberă. Mijlocaşul englez al echipei Newcastle United, Kevin Nolan, a primit direct cartonaş roşu după ce l-a faultat dur pe atacantul nigerian al formaţiei Everton, Victor Anichebe. Intrarea dură a englezului în meciul terminat la egalitate, scor 0-0, duminică, în Premier League, a determinat publicaţia engleză să întocmească topul celor mai dure cinci faulturi din istoria fotbalului.

×
Subiecte în articol: sport