x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Faur va fi o noua baza de pregatire

Faur va fi o noua baza de pregatire

05 Aug 2004   •   00:00

Presedintele Nicolae Badea si Vasile Turcu au conceput un proiect prin care bazele de la Saftica si Faur vor deveni cele mai moderne din tara. Costul se ridica la peste un million de dolari!

DANIEL STAN

Clubul Dinamo pregateste de mai multe luni un proiect de anvergura, prin care se doreste o investitie in viitor. Astfel, exceptand cantonamentul de la Saftica, oficialii dinamovisti intentioneaza sa modernizeze si baza "Faur", in colaborare cu Fundatia "Catalin Haldan" si Guvernul Romaniei. "A fost ideea mea si am fost sustinut de presedintele Nicolae Badea. Suntem convinsi ca proiectul va fi unul dintre cele mai mari realizari din ultimul timp. Se poate spune ca Dinamo va intra in Europa", a declarat Vasile Turcu, unul dintre principalii sponsori ai campionilor.

SPONSORI. Pe langa grupul de firme "Romconstruct", prin persoana lui Vasile Turcu, la finantarea proiectului au mai aderat presedintele FC Dinamo, Nicolae Badea, Marcel Popescu, comandantul CS Dinamo, si Cristi Borcea, directorul executiv al "cainilor". Acestia vor suporta jumatate din suma, respectiv 300.000 de euro, restul urmand a fi fonduri PHARE. "Am inaintat Guvernului Romaniei proiectul si, pana la data de 15 august, speram sa obtinem aprobarea", a spus Vasile Turcu.

CONDITII. Baza de la "Faur" a fost deja achizitionata de FC Dinamo. In colaborare cu Fundatia "Catalin Haldan", respectiv Liceul Agricol Silvic din Branesti, localitatea unde s-a nascut si a crescut regretatul international dinamovist, se va demara o actiune de anvergura. "Vom lua in locatie toate cele patru camine si vom caza peste 1.000 de copii. Dintre acestia, speram ca 10% sa ramana in domeniul fotbalistic. Restul vor fi pregatiti pentru alte meserii", a punctat Vasile Turcu. Va fi o Scoala de Fotbal ce va lucra exclusiv pentru FC Dinamo, iar manager va fi Tica Danilescu. "Copiii vor avea cazare, masa si conditii excelente de instruire. Vom aduce copii din toata tara", a conchis Vasile Turcu. Cele doua proiecte, Saftica si Faur, vor costa in jur de un million de dolari.

CONTRACTE

Referitor la viitorii fotbalisti, conducatorii noii Scoli de Fotbal Dinamo intentioneaza sa adopte o alta strategie in privinta contractelor. Astfel, copiii urmeaza sa semneze pana la varsta de 35 de ani, iar in situatia unui transfer in tara sau strainatate, negocierile vor fi purtate direct de oficialii scolii, fara intermedierea vreunui impresar. Deocamdata este vorba doar de o idee, ramane de vazut daca ea va fi pusa si in practica.

SCHIMBARI

Dupa ce Comitetul Director al FC Dinamo a ratificat propunerea ca fiecare membru din Consiliul de Administratie sa investeasca minimum 200.000 de dolari la FC Dinamo, se pare ca in conducere vor avea loc mai multe schimbari. Astfel, din organigrama nu va mai face parte, aproape sigur, Constantin Iftimoaie, care nu poate garanta suma anuntata mai sus. De asemenea, in viitoarea sedinta, foarte probabil va fi numit un nou vicepresedinte.

×
Subiecte în articol: sport dinamo vasile turcu