x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FC National - Mana de fier in Cotroceni

FC National - Mana de fier in Cotroceni

de Dragos Stoica    |    01 Dec 2006   •   00:00
FC National - Mana de fier in Cotroceni

Sorin Cartu a fost instalat ieri. Prezentat oficial ca antrenor al "bancarilor", Sorin Cartu i-a atacat pe fostii tehnicieni care au pregatit echipa, considerandu-i principalii responsabili pentru situatia in care se gaseste FC National.

Sorin Cartu a fost instalat ieri. Prezentat oficial ca antrenor al "bancarilor", Sorin Cartu i-a atacat pe fostii tehnicieni care au pregatit echipa, considerandu-i principalii responsabili pentru situatia in care se gaseste FC National.

Sorin Cartu se afla la cea de-a doua experienta ca antrenor al unei echipe bucurestene, dupa ce a semnat ieri un contract valabil pana la vara cu FC National, in urma caruia va castiga 10.000 de euro lunar. Tehnicianul a mai antrenat pe Rapid in 1995, cand giulestenii au pierdut finala Cupei Romaniei, in favoarea Petrolului Ploiesti, la executarea loviturilor de departajare.

CRITIC. Indreptat catre Cotroceni de Gigi Netoiu, care finanteaza in secret clubul de cateva luni, Cartu a declarat ca vina pentru situatia in care se gasesc in clasament "bancarii" o poarta in primul rand fostii tehnicieni. "Au fost si niste greseli de strategie facute de antrenorii de la momentele respective. Si la meciul cu Universitatea Craiova, si la cel cu FC Arges, si la cel cu FC Vaslui, pentru ca nu trebuia sa le dea posibilitatea adversarilor sa castige cele trei puncte. Nu castigai, dar macar nu le dadeai lor punctele. Au fost greseli cauzate de lipsa de experienta", a spus Cartu, al carui "secund" va fi acelasi Mircea Irimescu.

INGRIJORARE. Referitor la sansele ca FC National sa se salveze de la retrogradare, Cartu a recunoscut ca "bancarii" se afla intr-o situatie delicata: "Este o pozitie care ma ingrijoreaza. Este o surpriza pentru multi ca am acceptat preluarea echipei in aceste conditii. Sper sa pun in valoare experienta mea ca tehnician. Cunosc potentialul jucatorilor, pentru ca n-am fost plecat, n-am fost antrenor in Bundesliga, ci in Romania", a spus Cartu.
Lot restructurat din iarna
Cartu a afirmat ieri ca va umbla la componenta lotului. "Vom imbunatati fiecare compartiment, dar deocamdata nu pot sa exprim niste concluzii clare. E clar insa ca e loc si de mai bine. Pe de alta parte, am la dispozitie jucatori cu nume, dar care probabil si-au pierdut motivatia, asa ca voi cauta sa ii remontez din punct de vedere psihic", a adaugat noul tehnician al lui FC National. Presedintele CA, Constantin Iacov, s-a declarat bucuros de alegerea facuta: "Meciul cu Dinamo este unul greu si, oricare ar fi rezultatul, nu li se va gasi o vina antrenorilor actuali", a spus Iacov. Intrebat daca a fost de acord cu data de disputare a partidei cu Dinamo - luni, Iacov a raspuns: "Stiti relatia mea cu Liga. Pe noi nu ne consulta nimeni, trec peste noi si stabilesc data de disputare. Dinamo joaca in cupele europene, dar e bine ca mai avem o zi de pregatire".

×
Subiecte în articol: sport cartu