x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FC Timişoara – VFB Stuttgart 0-2: Banatul şi-a arătat limitele

FC Timişoara – VFB Stuttgart 0-2: Banatul şi-a arătat limitele

de Marius Moise    |    19 Aug 2009   •   00:00

Timişoara a fost surclasată aseară de valoarea şi pragmatismul nemţilor de la VfB Stuttgart, ratând în proporţie de 99% calificarea în grupele Ligii Campionilor. Bănăţenii trebuie să se mulţumească doar cu prezenţa în grupele Europa League.



Doar paradele uriaşului Pantilimon, intervenţiile exacte ale togolezului Nibombe sau tenacitatea lui Alexa nu au mai fost suficiente pentru trupa lui Neluţu Sabău. Spre deosebire de "dubla" cu Şahtior Doneţk, Timişoarei i-au lipsit două lucruri esenţiale: norocul şi faptul că nu au mai fost luaţi la preţ de matineu de adversar. Faptul că speranţele celor de pe Bega erau minuscule este confirmat şi de prima de 100.000 de euro pentru fiecare jucător promisă înaintea meciului de patronul Marian Iancu.

Istoria jocului şi a calificării a fost scrisă în doar două minute din prima repriză. Mai întâi, Ciprian Marica ('28) a fost faultat în careu de Pantilimon, iar Gebhardt a transformat cu siguranţă penalty-ul, pentru ca două minute mai târziu bielorusul Aleksandr Hleb să râdă de toată apărarea timişorenilor şi să fixeze scorul final, 0-2.

"LIGA E O PĂLĂRIE PREA MARE"
După meci, antrenorul Sabău a declarat: "Am ajuns în ocazii clare de a înscrie faţă de celelalte jocuri, am avut mai multă viteză, mai mult curaj, dar după acel penalty a început să ne fie teamă. Nici tactic nu am stat destul de bine, am stat destul de retras cu apărătorii. Poate că jucătorii au fost mulţumiţi cu ce am făcut până acum. Trebuie să ne obişnuim să ne dorim mai mult. Liga Campionilor este o pălărie prea mare pentru fotbalul românesc, suntem departe rău!

Trebuie să fim realişti, şansele de calificare sunt foarte mici pentru că ne lipsesc şi jucătorii de valoare. Dacă nu vom fi pregătiţi, riscăm să ne facem de râs în retur. Se simte că lotul nu este unul numeric, dacă lipsesc doi jucători nu mai avem echipă".


Ciprian Marica, titular
În ciuda faptului că nu traversează o perioadă prea bună, fiind chinuit recent şi de o accidentare, internaţionalul Ciprian Marica a fost titularizat aseară de antrenorul Markus Babbel. Românul i-a fost preferat brazilianului Cacau, Babbel menţinându-l în primul "11" pe rusul Pavel Pogrebnyak, achiziţionat în această vară de la Zenit St. Petersburg.

Înaintea meciului, la conferinţa de presă oficială, Marica a dezvăluit că l-a sunat pe Mircea Lucescu, iar antrenorul lui Şahtior Doneţk i-a oferit câteva sfaturi. Tot aseară, în play-off-ul Ligii Campionilor, Celtic-Arsenal 0-2, Copenhaga-APOEL 1-0, Sporting-Fiorentina 2-2, Şerif Tiraspol-Olympiakos 0-2.

×
Subiecte în articol: fc timişoara – vfb stuttgart