x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Floarea Leonida, calificare cu emotii

Floarea Leonida, calificare cu emotii

de Dragos Stoica    |    24 Noi 2005   •   00:00
Floarea Leonida, calificare cu emotii

Cea mai experimentata gimnasta a Romaniei, Catalina Ponor, a ratat calificarea in finala de la sol a Mondialelor din Australia. In schimb, Floarea Leonida va concura in ultimul act la toate aparatele

Catalina Ponor a obtinut ieri cea mai mare nota din calificarile intrecerii la barna (9,562), sportiva constanteanca urmand sa ia parte duminica in ultimul act al concursului la acest aparat.

RATARE. La sol, insa, Ponor a fost notata cu 9,200 si s-a clasat a 12-a, ratand astfel calificarea in finala, unde vor evolua doar primele opt gimnaste. "N-a fost un exercitiu rau, dar Catalina n-a avut rezistenta sa-l duca pana la capat, in conditiile optime obtinerii unei note mai mari. Daca n-ar fi evoluat prima, cred ca ar fi putut sa obtina si calificarea in finala de la sol", a declarat ieri secretarul general al FRG, Adrian Stoica.

In ceea ce o priveste pe Floarea Leonida, cea de-a doua sportiva deplasata la Melbourne, aceasta a evoluat slabut, dar s-a calificat pana la urma in finala programata vineri la individual compus. Leonida a fost notata cu 8,975 la sarituri, 9,287 la paralele, 8,137 la barna si 8,850 la sol. "Sper totusi ca mai putem cuceri medalii, desi nu ne aflam in cel mai fericit moment al gimnasticii romanesti", a declarat Adrian Stoica.

URZICA, PENTRU PRESEDINTE
CSS 7 Dinamo Bucuresti l-a propus ieri oficial pe gimnastul Marius Urzica pentru functia de presedinte al FRG, cu o zi inaintea expirarii termenului de anuntare a candidaturilor. "Am fi facut noi propunerea, cum am inteles ca si-ar fi dorit Marius Urzica, dar am aflat ca CSS 7 Dinamo a rezolvat problema", a afirmat ieri chestorul Marcel Popescu, seful CS Dinamo. Antrenorul federal de gimnastica aerobica, Alina Dragan, a afirmat ieri ca la sediul FRG nu a ajuns nici o propunere pentru sustinerea candidaturii lui Marius Urzica: "Daca dansii asa au spus, asa o fi, dar aici nu a ajuns nici un act oficial."
×
Subiecte în articol: sport