x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern 0-3 şi trei meciuri fără spectatori pentru Serbia?

0-3 şi trei meciuri fără spectatori pentru Serbia?

de Mihai Igirosanu    |    21 Oct 2010   •   00:00
0-3 şi trei meciuri fără spectatori pentru Serbia?
Sursa foto: /Reuters

Repercusiunile incidentelor provocate de suporterii sârbi la Genova, în preliminariile CE 2012, sunt foarte aproape de a fi date publicităţii de forul european.

Conform Agenţiei Ansa, procurorul UEFA, Jean-Manuel Leuba, a cerut ieri Comisiei de Disciplină a forului european să acorde echipei naţionale a Italiei victoria la masa verde, scor 3-0, în partida cu reprezentativa Serbiei, din preliminariile CE 2012. În afara acestei decizii, Leuba a mai solicitat ca plavii să evolueze trei partide cu porţile închise, iar în caz de recidivă să fie excluşi timp de doi ani din competiţiile europene.

De asemenea, Leuba a cerut ca şi Italia să evolueze două meciuri fără spectatori din cauza organizării precare a meciului. Partida Italia - Serbia, din preliminariile Euro-2012, a început cu o întârziere de aproximativ 40 de minute din cauza incidentelor provocate de fanii sârbi. Întâlnirea a fost suspendată definitiv după doar şase minute, când suporterii formaţiei oaspete au aruncat cu petarde şi cu fumigene în spectatorii italieni şi pe teren. Forţele de ordine au arestat 17 suporteri sârbi, printre care şi pe liderul acestora, iar bilanţul final al incidentelor este de 16 răniţi, printre care doi carabinieri italieni.

×
Subiecte în articol: preliminariile euro 2012