x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Adio, Mutu şi Tamaş!

Adio, Mutu şi Tamaş!

de Dragos Stoica    |    11 Aug 2011   •   21:00
Adio, Mutu şi Tamaş!

Am castigat rusinos un amical cu San Marino si i-am pierdut pe Mutu si pe Tamas din randurile "tricolorilor". Acesta este bilantul intalnirii de ve­rificare de la Serravalle, un meci care nu anunta mai nimic si care devenise important doar prin prisma faptului ca cea mai slaba echipa din lume (locul 203 in clasamentul FIFA) devenise substitut pentru reprezentativa Argentinei.

Pe scurt, faptele sunt acestea: luni seara, dupa ce toata delegatia a pri­mit liber o ora si jumatate pentru a merge la un mall, Mutu si Tamas au revenit la hotelul din Rimini, au luat masa alaturi de "tricolori", pentru ca imediat s-o stearga din nou in oras. Ca sa evite controlul de la iesire, unde se aflau "secunzii" lui Victor Piturca, cei doi au parasit hotelul pe la subsol! Mutu si Tamas au baut mai multe sticle de vin in statiunea italiana, dupa care au revenit in cantonament la putin timp dupa ce le-a fost sesizata disparitia, in jurul orei 1 noaptea.

Selectionerul a aflat insa abia a doua zi de eveniment, moment in care s-a enervat cumplit, dorind sa-i excluda imediat pe cei doi. Pana la urma, a asteptat conferinta de presa de dupa victoria chinuita cu San Marino, 1-0, gol Herea in minutul 72.

"S-a intamplat un eveniment mai neplacut. Cei doi au parasit cantonamentul luni seara. Unde au fost, ce au facut e mai putin important, insa decizia este in momentul de fata ca nu vor mai fi convocati la echipa nationala. Sunt eliminati definitiv! Regulile sunt stricte la mine, ar fi trebuit sa stie asta. Imi pare rau, am pierdut doi jucatori valorosi, dar nationala nu sta in ei. Si daca vom pierde pe viitor, vom pierde pe mana unor jucatori poate mai slabi, dar profesionisti. Daca voi mai apela vreodata la ei, o voi face doar cand echipa va avea rezultate. Eu n-am nevoie de salvatori!", a semnat Piturca sentinta celor doi petrecareti.

"Piturca are puteri de­pline pentru reforma­rea echipei na­ti­o­nale in toate di­rectii­le, de la disciplina pa­na la tac­tica. E singurul care decide ce se in­tam­pla cu Mutu si cu Tamas"
Mircea Sandu

×
Subiecte în articol: adrian mutu victor piturca gabriel tamas