x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Anelka: "E o mascaradă!"

Anelka: "E o mascaradă!"

de Dragos Stoica    |    19 Aug 2010   •   00:00

După ce Comisia de Disciplină a Federaţiei Franceze de Fotbal a hotărât să-i suspende din prima reprezentativă pe Nicolas Anelka pentru 18 jocuri, pe Franck Ribery timp de trei meciuri şi pe Jeremy Toulalan pentru unul, primii doi au reacţionat imediat.



Decizia îndepărtării respectivilor jucători de la naţionala "cocoşilor" a fost luată marţi, când oficialii FFF au discutat situaţia creată de refuzul întregului lot de a efectua un antrenament la CM din Africa de Sud, când Anelka a fost exclus din echipă de ex-selecţionerul Raymond Domenech, după ce fotbalistul l-ar fi înjurat pe tehnician la pauza meciului Franţa - Mexic (0-2). Într-un interviu acordat France Soir, Anelka spune că suspendarea sa pentru 18 meciuri este o "aberaţie": "Pentru mine, toată această poveste cu nu ştiu ce comisie este o aberaţie, o mascaradă de faţadă. Ei au sancţionat în van, deoarece eu nu am existat niciodată în această poveste jalnică şi grotescă. Repet: pagina naţionalei Franţei a fost întoarsă la 19 iunie în timpul excluderii mele la Knysna, ei au amuzat galeria. Oamenii ăştia sunt nişte adevăraţi clovni... Mor de râs!", a afirmat atacantul lui Chelsea, care a bifat până acum 69 de selecţii şi 14 goluri în echipa Franţei.

La rândul său, internaţionalul francez al lui Bayern München, Frack Ribery, a declarat ieri că nu înţelege deciziile FFF, pentru faptul că acestea au fost diferite pentru jucători: "Nu pricep de ce anumiţi jucători au fost suspendaţi cinci meciuri şi alţii nu. Toţi cei de la comisie au participat la ceea ce s-a întâmplat la CM şi ştiau ce a fost acolo".

Pentru prima dată de la izbucnirea scandalului din timpul Cupei Mondiale, insultele pe care Anelka i le-a adresat lui Raymond Domenech au fost făcute publice. Potrivit cotidianului Le Parisien, fotbalistul i-a spus tehnicianului: "Bagă-ţi echipa în... Fă ce vrei cu echipa ta!", lucru care a fost confirmat de toţi martorii audiaţi de Comisia de Disciplină a FFF. Totodată, toţi cei care au asistat la scena respectivă au precizat că insultele s-au oprit la acest nivel.

×
Subiecte în articol: stiri