x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Apelul echipei Dinamo de acordare a licenţei UEFA a fost respins

Apelul echipei Dinamo de acordare a licenţei UEFA a fost respins

de Agerpres    |    28 Mai 2014   •   22:56
Apelul echipei Dinamo de acordare a licenţei UEFA a fost respins

Comisia de apel pentru acordarea licenţei cluburilor a respins, miercuri, ca nefondat apelul formulat de clubul Dinamo Bucureşti, după retragerea licenţei pentru participarea la competiţiile de club UEFA, în sezonul competiţional 2014-2015.

Decizia este definitivă şi executorie, cu drept de recurs la TAS, în 10 zile de la data comunicării.

Pe 21 mai, Comisia pentru acordarea licenţei cluburilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a retras licenţa clubului Dinamo Bucureşti pentru participarea la competiţiile de club UEFA în sezonul 2014-2015. Dinamo va rata participarea în cupele europene, deşi s-a clasat pe locul 4 în Liga I, din cauza faptului că a solicitat Tribunalului Bucureşti deschiderea procedurii insolvenţei. Conform regulamentului UEFA, dacă o echipă solicită intrarea în insolvenţă în cele 12 luni anterioare sezonului pentru care solicită licenţa europeană nu mai îndeplineşte criteriile financiare şi Comisia pentru acordarea licenţei cluburilor trebuie să-i refuze licenţa.

De retragerea acestei licenţe va beneficia CFR Cluj, care va putea evolua în Europa League, după ce FC Vaslui nu a primit nici licenţa pentru Liga I, nici cea pentru cupele europene. 

×
Subiecte în articol: dinamo uefa