x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Argeșul și Ilfovul, județele cu cele mai multe echipe în noul sezon al Ligii a 2-a

Argeșul și Ilfovul, județele cu cele mai multe echipe în noul sezon al Ligii a 2-a

de Redacția Jurnalul    |    10 Iul 2023   •   23:45
Argeșul și Ilfovul, județele cu cele mai multe echipe în noul sezon al Ligii a 2-a
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

Argeșul și Ilfovul sunt județele cele mai bine reprezentate în noul sezon al Ligii a 2-a, a anunțat luni Federația Română de Fotbal (FRF).

FRF arată că, în ediția precedentă, județul Timiș a avut 3 reprezentante- CSC Dumbrăvița, Ripensia Timișoara și ACS Poli Timișoara, dar că doar prima dintre ele se mai regăsește la startul noului sezon, celelalte două retrogradând.

„În noul sezon, supremația la nivel de echipe furnizate, pe județe, o dețin Argeșul (cu CS Mioveni și FC Argeș retrogradate din L1), împreună cu Ilfovul (CS Tunari nou-promovată și Concordia Chiajna)”, se arată pe frf.ro.

Conform site-ului, Capitala și Ilfovul vor avea la startul noului sezon doar 4 formații: CSA Steaua București, Metaloglobus București, Concordia Chiajna și CS Tunari (nou-promovată).

„Se reduce reprezentarea pe acest segment geografic, în comparație cu Liga 2 de sezonul precedent! Pe lângă cele 3 cluburi existente și în 2022/2023 în serie, anul trecut puteau fi contabilizate și Dinamo București (promovat în L1), Progresul Spartac București (retrogradată în L3) și Unirea Constanța, care disputa partidele în Ilfov (retrogradată în L3)”, susțin reprezentanții federației.

Aceștia notează că, după o absență de 18 ani, clubul din Alexandria, intitulat azi CSM iar în trecut FCM, FC, Rulmentul, Unirea ori Automatica, revine în Liga 2. De asemenea, Corvinul Hunedoara reapare în fotbalul mare la nivelul acestui eșalon după 15 ani de absență.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: argeş frf l liga 2