x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Au început dezertările

Au început dezertările

de Dragos Stoica    |    19 Ian 2011   •   10:49
Au început dezertările
Sursa foto: /Intact Images

Cu restanţe de trei-patru luni la salariile jucătorilor, Adrian Mititelu riscă să rămână fără fotbalişti până la începerea returului. Valerică Găman şi Ştefan Bărboianu au părăsit cantonamentul Universităţii în noaptea de marţi spre miercuri, fără să anunţe pe nimeni din staff-ul tehnic sau dintre oficiali. Ieri-dimineaţă, imediat ce a aflat vestea, patronul grupării din Bănie a pus tunurile pe Victor Piţurcă: „Cei doi sunt furaţi de Victor Piţurcă într-un mod grosolan. Este o mizerie ce se întâmplă. Este o lovitură dată mie şi Universităţii Craiova. Aceştia erau ultimii jucători care puteau să facă gestul acesta. Ei au contracte pe cinci ani, valabile, nu au nici un motiv să plece, nu pot să spună că nu au fost plătiţi. Pe Găman l-am simţit că are alte gânduri, dar la Bărboianu nu mă aşteptam. Dacă Piţurcă a vrut război, vom face război. El are trei dezlegări în alb, însă într-o minută pe care am semnat-o împreună am specificat că aceste dezlegări sunt luate în calcul ca garanţii”. Pentru a justifica cele de mai sus, Mititelu a făcut ieri publice dezlegările date gaj lui Piţurcă în schimbul sumei de 1,2 milioane de euro cu care acesta a împrumutat clubul.

Fostul manager general n-a negat ieri că a vorbit de mai multe ori cu jucătorii în această perioadă, dar a spus că nu el este cel care i-a sfătuit să plece. „Nu ştiu nimic de aceste dezlegări. Dacă Mititelu le-a semnat rezilierea contractelor, nu mai înţeleg de ce se face atâta te­va­tură. Eu nu vorbesc doar cu Găman şi Bărboianu, ci cu toţi jucătorii de la Craiova care mă sună. Sunt mulţi care vor să plece. Mititelu este un bandit, a încercat să ne escrocheze, iar jucătorii să fie sclavii lui pe viaţă. Dar actele sunt acte”, a spus Piţurcă.

 

Oferte de la Steaua şi CFR Cluj
Cei doi „fugari” ai Uni­ver­si­tăţii nu duc deloc lipsă de alternative. De Găman s-a arătat interesat în re­petate rânduri Gigi Becali. „Gă­man e un jucător pe care îl vreau. O să iau le­gătura cu Argăseală şi cu Piţurcă. Probabil că ju­că­torul are încredere în Pi­ţurcă, altfel nu pleca de acolo. Să văd ce pretenţii sunt. Dau un mi­lion de euro pe el dacă vrea să semneze cu noi, dar nu ştiu cine ia banii, probabil că Piţurcă dacă are dezlegarea. Nu voi face nimic fără să iau legătura cu Piţurcă. Nici jucătorul nu face fără Piţurcă”, a spus Becali. O altă destinaţie ar putea fi CFR Cluj, echipă care este interesată deopotrivă şi de Ştefan Bărboianu. Deocamdată, cei doi sunt daţi dispăruţi, doar tatăl lui Găman confirmând faptul că nu se pune problema revenirii fiului său la Craiova sub stăpânirea lui Adrian Mititelu.

×