x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Bate Mutu recordul lui Hagi cu San Marino?

Bate Mutu recordul lui Hagi cu San Marino?

de Mihai Igirosanu    |    09 Aug 2011   •   21:00
Bate Mutu recordul lui Hagi cu San Marino?

Partida din aceasta seara cu San Marino, care va avea loc la Serravalle, cu incepere de la 21:30, poate avea totusi o miza importanta. Chiar daca adversara nationalei Romaniei este considerata drept cea mai slaba reprezentativa din Europa, Adrian Mutu l-ar putea egala cu aceasta ocazie pe Gheorghe Hagi in topul marcatorilor.
Momentan, "Regele" este lider, cu cele 35 de goluri inscrise in 125 de partide sub tricolor, in timp ce fotbalistul de la Cesena are 32 de goluri in 70 de meciuri.

"Stiu ca mai am trei goluri pana la recordul lui Hagi si normal ca imi doresc sa marchez cu San Marino. Totusi, chiar daca lumea o sa spuna ca poate sunt ipocrit, mai mult imi doresc sa facem un joc bun si sa aratam ca o echipa sudata decat sa dau eu gol. Prin­cipalul meu scop este sa jucam ca o echipa puternica", a spus ieri Mutu, aflat in cantonamentul de la Rimini, unde Piturca ii tine pe jucatori mai mult in hotel, pentru ca acestia sa nu se deconecteze din cauza atmosfe­rei estivale din statiunea italiana.

Pana in prezent, Mutu n-a marcat mai mult de doua goluri pe meci pentru echipa nationala, astfel ca un eventual "hat-trick" ar reprezenta o premiera.

Comentand ieri posibi­litatea de a fi depasit de Mutu, Gica Hagi n-a ezitat sa-l laude pe "Briliant": "Eu am fost un jucator foarte bun, Mutu e si el un jucator foarte bun. Pentru mine, lucrul asta este foarte clar. Este un lider, cand a venit la echipa nationala a facut-o cu placere, a dat totul. Lucrurile mai putin bune pe care le-a facut le stie el, el stie cum a gresit si de ce a gresit. In rest, Mutu e un mare fotbalist al Romaniei si trebuie respectat. Ori­cum, daca va marca si ma va depasi, trebuie sa ma invite la masa, sa comentam golurile. E foarte bine pentru ca cei tineri au un exemplu, o motivatie. Iar cea mai mare motivatie e sa-l de­pa­sesti pe celalalt. Speram sa-mi de­pa­seasca recordul, cu cat mai repede, cu atat mai bine. Exemplul creeaza apoi o noua motivatie si tot asa in continuare".

Partida din aceasta seara, de la Serravalle, nu se va putea vedea insa in Romania, deoarece televiziunea locala a soli­citat 50.000 de euro pentru produ­cerea transmisiei, suma considerata exorbitanta de TVR.

×
Subiecte în articol: gică hagi nationala romania adrian mutu