x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Revoluția lui Becali, învinsă cu 9-7

Revoluția lui Becali, învinsă cu 9-7

de Adi Munteanu    |    28 Iun 2023   •   06:45
Revoluția lui Becali, învinsă cu 9-7

Ședința de ieri de la LPF se anunța furtunoasă. Gigi Becali era încrezător că toate celelalte 15 echipe din Liga 1 i se vor alătura în demersul lui, anume schimbarea a două reguli în Superligă. Prima schimbare: eliminarea obligativității folosirii pe întreaga durată a partidei a unui jucător U21.

 

A doua, eliminarea  barajului pentru Conference League dintre locul 3/4 cu locul 7/8. Așa cum anticipam, puțini șefi de club sunt dispuși să-și asocieze numele cu Gigi Becali împotriva FRF. Astfel, „puciul” lui Gigi Becali a eșuat.

Patronul FCSB a făcut spectacol ieri în fața sediului Ligii, încercând schimbarea unor reguli considerate de el absurde. Desigur, mulți consideră absurde regula U21 și barajul dintre o echipă din play-out și locul 3, însă foarte puțini s-ar implica într-un război cu Răzvan Burleanu. Totuși, Becali a avut mai mulți aliați decât se anticipa. Au semnat „pentru” FCSB, CSU și FCU Craiova, CFR Cluj, FC Botoșani, Hermannstadt și Poli Iași. Împotrivă s-au poziționat Voluntari, Oțelul Galați, Dinamo, Petrolul, UTA, U Cluj și Rapid, în timp ce Farul și Sepsi s-au abținut. 

„Cei care n-au semnat sunt sclavi”

Dezamăgirea patronului FCSB vizavi de „lipsa de unitate” a echipelor din Liga 1 a fost mare și i-a acuzat pe cei care nu i-au urmat demersul că „sunt sclavii lui Burleanu”, având și două acuze directe către Dinamo și Rapid. „Rapid e cel mai mare sclav, Șucu e cel mai mare sclav. Cei care au semnat sunt stăpâni, restul sunt sclavi. Dinamo au fost mereu sclavi. Rămâneți voi slugile lui Burleanu și Vassaras”, a spus el. 

În aceste condiții, a devenit clar că repetarea unui astfel de demers de schimbare a regulamentului de desfășurare a Ligii 1 va avea același deznodământ: nu va trece. Nu vor trece nici alte propuneri de schimbări, precum eliminarea înjumătățirii punctelor după sezonul regular sau păstrarea golaverajului din sezonul regular și în play-off și play-out. Cât despre revenirea la sistemul clasic cu 18 echipe și fără împărțirea echipelor în play-off și play-out,  nici nu mai poate fi vorba.

×
Subiecte în articol: burleanu becali superliga reguli