x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Burleanu face abuz de funcţie şi ignoră UEFA!

Burleanu face abuz de funcţie şi ignoră UEFA!

de Mihai Igirosanu    |    04 Mai 2014   •   17:39
Burleanu face abuz de funcţie şi ignoră UEFA!
Preşedintele nevalidat îşi impune prietenii în poziţii importante fără să ţină cont de regulamentele forului europen

Deşi încă nu a fost validat de judecători să ocupe funcţia de preşedinte al FRF, politrucul Răzvan Burleanu este extrem de activ în biroul său de la Casa Fotbalului. Dar doar în privinţa implementării cu orice preţ a prietenilor sau partenerilor săi în poziţiile cele mai importante în cadrul federaţiei. În rest, doar câteva conferinţe de presă în care a vorbit exact ca un salariat al unei formaţiuni politice sau ca un corporatist. Adică mult, corect gramatical, dar fără a comunica nimic interesant sau concret. Jurnalul Naţional deţine documente care confirmă tentativele lui Burleanu de a introduce în structurile FRF şI, mai grav, UEFA, ale unor personaje care n-au nimic în comun cu această lume în care şI preşedintele nevalidat a fost teleportat. Marţi, 6 mari, tribunalul ar trebui să ofere decizia în privinţa validării sau nevalidării lui Răzvan Burleanu în funcţia de preşedinte al FRF. Mâine veţi putea găsi, tot pe site-ul Jurnalului Naţional, documentele integrale pe baza cărora a fost întocmit acest material.

Cum s-au încălcat regulamentele UEFA în Comitetul Executiv

La propunerea lui Răzvan Burleanu şI a echipei sale, cu prilejul ultimului Comitet Executiv al FRF au fost aprobate câteva modificări la conducerea comisiilor UEFA. De exemplu, fostul component de bază al Generaţiei de Aur, Daniel Prodan a fost înlocuit în fruntea Comisiei HatTrick cu fostul consilier în Cancelaria Preşedintelui României, Radu Vişan. Schimbarea a fost votată de către membri Comitetului Executiv, dar această decizie a forului respectiv încalcă regulamentele UEFA şi va face obiectul unei noi plângeri penale. În primul rând, conform unei hotărâri comunicate în mod oficial de către forul european, toate contractele preşedinţilor de comisii, cazul lui Prodan, au fost prelungite automat până în 2015. Mai mult, UEFA a anunţat deja federaţiile europene, în data de 14 martie, că modificările listei cu reprezentanţi în comisiile respective nu sunt valabile şI nu pot fi luate în calcul decât în primăvara anului 2015! În finalul adresei expediate de UEFA pe 14 martie mai există un pasaj, extrem de important. Forul european solicită precizarea clară a CV-urilor personale detaliate ale persoanelor propuse pentru comisii. În cazul lui Radu Vişan, ţinând cont de reticenţa cu care UEFA priveşte toate conexiunile dintre activitatea fotbalistică şI cea politică, informaţiile respective n-ar pune deloc FRF într-o lumină favorabilă.

Cine a fost propus şI cine a votat

Octavian Goga, Aurel Braşoveanu, Valeriu Argăseală, Emilian Hulubei, Alexandru Deaconu şI reprezentantul fotbalului în sală au fost membrii Comitetului Executiv care au votat modificarea listei cu reprezentanţii în comisiile UEFA. Conform unor surse, înaintea şedinţei C.Ex., Goga ar fi petrecut o oră în biroul lui Răzvan Burleanu, în timp ce unul dintre prietenii aduşi de preşedintele nevalidat la FRF, Vali Bădescu i-ar fi făcut o vizită în centrul de la Mogoşoaia magazionerului Gelu Diaconu, nimeni altul decât tatăl prşedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor, Alexandru Deaconu, membru în C.Ex. În fine, Radu Vişan, omul pe care FRF vrea să-l împingă în locului lui Daniel Prodan, a lucrat între 2003 şI 2006 la Primăria Municipiului Ploieşti. În luna februarie, Gazeta Sporturilor a dezvăluit că în urmă cu doi ani Răzvan Burleanu ar fi fost implicat într-o afacere dubioasă cu un teren de 5.200 mp în Ploieşti.

Cum comunică FRF cu forul european

Un alt aspect hilar îl reprezintă modul prin care noua echipă de conducere a FRF înţelege să comunice cu UEFA. Pe lângă faptul că a întârziat expedierea listei cu schimbările pe care le doreşte în fruntea Comisiilor HatTrick, oamenii lui Burleanu folosesc metode care ţin de firme obscure, nicidecum de o instituţie atât de importantă, precum FRF. Astfel, lista cu modificările solicitate aiurea de FRF au fost expediate către UEFA, în data de 7 aprilie anul curent, printr-un simplu mail! Asta în condiţiile în care UEFA comunică şI cele mai banale decizii sau recomandări prin documente oficiale, cu antet şI semnături ale oficialilor.

×
Subiecte în articol: burleanu razvan burleanu