x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Căzuţi pe frontul de la Paris

Căzuţi pe frontul de la Paris

de Mihai Igirosanu    |    10 Oct 2010   •   00:00
Căzuţi pe frontul de la Paris
Sursa foto: /Reuters

Contractul lui Lucescu jr. ar putea fi prelungit pe încă 4 ani.



Deşi inspirată de paradele lui Pantilimon şi de plasamentul perfect al căpitanului Chivu, naţio­nala României s-a prăbuşit pe finalul meciului de pe Stade de France în ciuda unei reprize secunde mar­cate de bara lui Săpunaru.

Primul gol al fran­ce­zilor, izbutit de rezerva Remy, a venit în urma unui ofsaid nesemnalizat, însă greşeala nu este nici pe departe una flagrantă, iar isteria provocată de ea ascunde adevăratele probleme ale trico­lo­rilor.

"Cu atât mai frustrant este să ştii că e un gol care îşi anulează un posibil rezultat de egalitate, care îţi anulează eforul depus. Valoarea Franţei este superioară echipei noastre şi fotbalul francez este superior celui din România, însă cu munca noastră, cu organizarea noastră, cu tot efortul depus, este greu să accepţi o astfel de înfrângere, venită şi cu întârziere, şi coroborată cu o greşeală de arbitraj. Nu vreau să fie o scuză, este totuşi a nu ştiu câta oară când se întâmplă asta", a spus după meci se­lec­ţionerul Răzvan Lucescu.

În replică, antrenorul Franţei, Laurent Blanc era satisfăcut: "Am avut o repriză secundă bună. Românii erau bine organizaţi şi ne-au aşteptat în prima parte a jocului, nu doreau să-şi asume riscuri. Dacă ana­lizăm meciul, satisfacţiile sunt mari. Românii ar fi putut să înscrie. Ultimul sfert de oră a făcut dife­renţa. Am fost mult mai buni decât ei. Jucătorii proaspeţi au făcut diferenţa. Este plăcut să-i vezi întrând, riscând şi înscriind. Payet este un exemplu tipic în această seară".

Conform unor surse "federale", eşecul de la Paris pare să nu-i pericliteze situaţia lui Răzvan, ba din contră. Se pare că directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, intenţionează să-i propună preşedintelui Mircea Sandu prelungirea pe încă patru ani a contractului selecţionerului şi stabilirea ca obiectiv calificarea la CM 2014.

Grupa D

Vineri
● Luxemburg - Belarus    0-0
● Albania - Bosnia-Herţegovina    1-1
K. Duro '45+2 / Ibisevici '21

Sâmbătă
● Franţa - România    2-0
Remy '83, Gourcuff '90+3

Clasament
Franţa         3    2    0    1    4-1    6p
Albania        3    1    2    0    3-2    5p
Belarus        3    1    2    0    1-0    5p
Bosnia         3    1    1    1    4-3    4p
România      3    0    2    1    1-3    2p
Luxemburg   3    0    1    2    0-4    1p

Următoarele etape:
12 oc­tom­brie: Belarus - Albania, Franţa - Lu­xemburg.
25-26 martie 2011: Luxemburg - Franţa, Bosnia - România, Albania - Belarus.


RĂZVAN A RĂMAS LA PARIS
Selecţionerul Răzvan Lucescu nu a revenit în ţa­ră împreună cu delegaţia României. Alături de unul dintre secunzii săi, Bogdan Stelea, Răz­van a ră­mas în Franţa, iar marţi seară va fi pre­zent la meciul Franţa - Luxemburg, care se va disputa la Metz. Lucescu junior do­reşte să ob­serve cât mai atent şi jo­cul amatorilor din Lu­xemburg, mai ales du­pă ce reprezentativa mi­cuţului stat a remi­zat, 0-0, pe teren propriu, cu Belarus. Ur­mă­toa­rea partidă a tricolorilor se va desfăşura pe 26 martie 2011, în deplasare, contra Bosniei, iar Lu­xem­burgul ne va fi adversar trei zile mai târziu.

×
Subiecte în articol: preliminariile euro 2012