x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern CFR se impune în derby de Cluj. Trei penalty-uri, gol cu călcâiul și un debut la 14 ani în Superligă

CFR se impune în derby de Cluj. Trei penalty-uri, gol cu călcâiul și un debut la 14 ani în Superligă

de Redacția Jurnalul    |    13 Mar 2023   •   23:02
CFR se impune în derby de Cluj. Trei penalty-uri, gol cu călcâiul și un debut la 14 ani în Superligă
Sursa foto: Fotbal Club CFR 1907 CLUJ

Înfrângere drastică suferită de Universitatea Cluj în Gruia, în derby-ul Clujului, din ultima etapă a sezonului regulat. CFR Cluj a câștigat luni seara cu 4-0 confruntarea cu rivala locală, după un meci cu 3 penalty-uri, din 3 hențuri în careu, și debutul lui Alexandru Bota, la 15 ani neîmpliniți.

Campioana României a rezolvat meciul încă din prima repriză, când a deschis scorul din penalty, prin Janga (1-0, min. 25), după un prim henț în careu al „șepcilor roșii”.

Krasniqi a făcut 2-0, cu un gol cu călcâiul, marcat din fața porții în minutul 32, după o fază creată de o combinație între Deac și Manea, ultimul pasând decisiv.

Peste 10 minute, Manea a transformat al doilea penalty, obținut tot după un henț în careu, pentru 3-0 la pauză.

CFR a dominat și repriza secundă, Universitatea având o singură acțiune notabilă, Goranov ratând singur cu portarul Scuffet.

În minutul 81, „șepcile roșii” au mai comis un henț în careu, dar tânărul portar Gorcea a parat execuția lui Krasniqi de la punctul cu var.

S-a încheiat totuși 4-0, la capătul unei acțiuni inițiate pe flancul drept și încheiate cu șutul lui Bîrligea din fața porții, în minutele suplimentare de joc.

În minutul 83, Ioan Sabău l-a introdus în teren pe Alexandru Bota, un jucător ce va împlini 15 ani pe 31 martie și care a fost foarte aproape de a bate recordul de precocitate la debut pe prima scenă, deținut încă de Nicolae Dobrin, care a debutat la 14 ani, 10 luni și 10 zile.

CFR Cluj încheie sezonul regulat pe locul 2, cu 63 de puncte și va pleca în play-off cu un număr egal de puncte cu Farul Constanța, 32.

Universitatea Cluj va evolua în play out, plecând de pe locul 10, cu 32 de puncte, adică 16, după înjumătățire.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cfr cluj universitatea cluj