x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Chela, campion la BCR Open România

Chela, campion la BCR Open România

de Mihai Igirosanu    |    Dragos Stoica    |    26 Sep 2010   •   00:00
Chela, campion la BCR Open România
Sursa foto: /Reuters

Argentinianul l-a învins în două seturi pe spaniolul Pablo Andujar.



Ediţia 2010 a BCR Open România şi-a găsit ieri câştigătorul în persoana ar­gentinianului Juan Ignacio Chela (foto), care, fiind cap de serie numărul 4, l-a învins în finală pe spaniolul Pablo Andujar (105 ATP), cu scorul de 7-5, 6-1.

Partida a fost urmărită pe viu de 3.500 de spectactori la arena "Progresul", durând fix o oră şi jumătate. Pentru această performanţă, Chela va primi un cec de 66.580 de euro şi 250 puncte ATP, în timp ce Andujar va încasa 34.975 de euro.

Principalul pro­motor al turneului, Bogdan Enoiu, a anunţat că încasările de anul trecut şi de anul acesta vor fi donate în scopuri caritabile. Chela s-a impus, alături de Lukasz Kubot (Polonia), şi în competiţia de dublu, a cărei finală a avut loc sâmbătă, în meciul cu Marcel Gra­nollers/Santiago Ventura (Spa­nia) (6-2, 5-7, 13-11).

Turneul de la Bucureşti a fost su­pervizat din partea ATP pentru a cincea oară consecutiv de portu­ghe­zul Carlos Sanchez, care a acceptat să se destăinuie pentru cititorii Jurnalului Naţional: "Nu pot să vă dau prea multe amănunte, pentru că acestea nu se pot regăsi decât în raportul pe care îl voi întocmi pentru ATP, dar acest turneu este printre cele bune. Avem un staff tânăr, dinamic, este o organizare bună, un hotel aproape de arene, astfel că jucătorii nu mai pot petrece atât de mult în trafic, aşa cum păţim în alte părţi. Au fost activităţi în afara turneului, demonstrativul cu Ilie Năstase, Mats Wilander, Bahrami şi Pavel, petrecerea jucătorilor şi concertul Guns N'Roses, acolo unde toţi jucătorii au fost invitaţi de organizatori", apreciază Sanchez.

Lusitanul a mai vorbit despre munca sa zilnică la Arenele BNR şi despre relaţiile cu oamenii din România: "Vin primul la turneu, în jurul orei 8:00, şi plec ultimul, la ju­mă­­tate de oră sau o oră după în­cheierea ultimului meci. Doar după ce stabilim programul pentru ziua ur­­mătoare, arbitri de scaun şi aşa mai de­­parte. După cinci ani aici, am în­vă­ţat şi puţin româneşte, pot spune că citesc singur ziarele şi înţeleg ma­jo­ri­ta­tea titlurilor şi subiectelor. Oa­me­nii de aici se aseamănă mult cu portu­ghezii, mă înţeleg foarte bine cu toţi, doar suntem latini". Demons­trativul cu Wilander, Năstase, Bahrami şi Pa­vel, "4 stele pline de energie", a fost sus­ţinut de Enel, care este de patru ani sponsor oficial al BCR Open Ro­mânia.

×
Subiecte în articol: stiri