x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Chiar își dorește Craiova titlul?

Chiar își dorește Craiova titlul?

de Adi Munteanu    |    24 Oct 2023   •   07:20
Chiar își dorește Craiova titlul?

Universitatea Craiova dezamăgește în continuare în campionat. An de an declară că obiectivul este titlul de campioană, însă chiar dacă este mai mereu aproape, niciodată nu este acolo unde-și doresc suporterii. Ultima „pățanie”, acasă, cu Petrolul, ploieștenii făcând instrucție cu niște olteni care au lăsat impresia că „au venit mahmuri de la o nuntă”, după cum s-au manifestat fanii din Bănie. Paradoxal, mai multă liniște pare a fi la Craiova lui Mititelu, club unde apele au fost mereu agitate.

„Universitatea a jucat în acest sezon doar două meciuri. Cu CFR și cu Dinamo. În rest, au avut baftă când au câștigat și au fost norocoși când n-au încasat scoruri de maidan. E ceva putred acolo. E de neînțeles. Au lot cu pretenții, dar nu joacă nimic. Principalul vinovat e Rotaru. Prea mult nas le-a dat jucătorilor. Ăștia nu mai ascultă de antrenor. Dacă nu le convine antrenorul se unesc să-l schimbe, iar Rotaru le face pe plac”, s-a plâns un suporter oltean. Într-adevăr, Universitatea a avut doar două meciuri în care „a rupt”. Cu nou-promovata Dinamo, 2-0 la București, în prima etapă, și cu CFR, la Cluj, în etapa a treia, meci în care CSU merita victoria. În rest au scos egaluri norocoase la Galați, Voluntari și U Cluj, iar victoriile cu Poli Iași și UTA s-au datorat stângăciilor comise de adversari. Iar înfrângerile n-au fost simple meciuri pierdute. Au fost corecții severe, „instrucție”, „măcel”. Dacă mai adăugăm și egalul din Cupa României cu codașa Ligii 2, CS Tunari, vedem nivelul real al putinței lotului atât de alintat de patronul Mihai Rotaru.

„În Craiova nu-l mai suportă nimeni pe Rotaru”

În Bănie se vorbește de o conspirație împotriva patronului. „Vă spun eu, și sunt în anturajul echipei de peste 30 de ani. Istoria se repetă. Așa s-a procedat cu toți foștii patroni. Și cu Ilinca, și cu Dinel Staicu, și cu Nețoiu, și cu Păunescu. Cumva, când ne era lumea mai dragă, dintr-odată, din nimic, atmosfera a luat foc în club, iar ei și-au luat jucăriile și au plecat. Nețoiu chiar cu toată echipa. N-a plecat el, a fost alungat de noi”, ne-a spus un alt apropiat al echipei. „L-am comemorat pe Balaci. Și? Ne aducem aminte de ce a plecat Balaci de la Craiova la Dinamo? Nu i s-a întins o mână de ajutor când a fost accidentat de Arezanov, la Baia Mare. Practic, l-am alungat noi la Dinamo, care l-a ajutat cu operația și a mai jucat la ei 2-3 ani. Cu Cămătaru la fel. Și cu Ungureanu, și cu Țicleanu și cu ceilalți din marea echipă a Craiovei... Înaintea lor, l-am alungat pe Oblemenco la Galați. Acum l-am comemorat pe marele Ilie. Nu l-am meritat”, a adăugat el.

Meciul de pe „Ion Oblemenco” cu Petrolul a umplut paharul, iar furia s-a îndreptat spre întreaga conducere a clubului, începând cu antrenorul interimar Corneliu Papură, jucătorii și terminând cu patronul Mihai Rotaru. „Demisia toți! Sunteți o rușine!”, „Conduci de la București, ai zis că pleci. Păi, pleacă!”, „Epavelor!”, „Sunteți o adunătură de indolenți”, s-a strigat din tribună.

Și Mitriță a dezamăgit

Readus la Craiova ca om-cheie, Alexandru Mitriță, deși a avut un început bun de sezon, i s-a dat și banderola de căpitan, s-a stins ușor-ușor, în condițiile în care el trebuia să fie motorul echipei. Surse din club ne-au spus că la Mitriță este vorba de disciplină. „S-a înhăitat cu Ivan și fac numai prostii. Au pierdut amândoi și echipa națională. Tot cu disciplina. Dar li s-au permis prea multe. Sunt jucătorii alintați de patron. Sunt copiii lui de suflet. Pe Ivan îl susține chiar dacă nu mai joacă nimic și a ajuns rezervă. Iar Mitriță... a venit plin de pretenții. Toate i-au fost acceptate de patron. Și uite ce a ajuns echipa. Îți dă Petrolul cu terenul în cap. Că așa a fost.  Și-au bătut joc de noi. Este harababură la club. Singurul care a încercat să facă ordine a fost Mirel Rădoi, dar a fost și el victima jucătorilor. Și Reghe a plecat la prima ocazie pe care a avut-o. Nu știa cum să scape de aici”, au spus acestea.

„Este altceva aici. E prea ciudat ce se întâmplă”

Și în oraș este încărcată atmosfera. Fanii „Craiovei lui Mititelu” n-au ratat ocazia să ironizeze CSU. „Gata? S-a terminat sprijinul politic? Luați titlul de pe locul 6? Luați Cupa României? Poate Cupa orașelor mici, în finală cu Tunariul”, sunt săgețile aruncate de fanii celor de la FCU Craiova. „E trist ce se întâmplă. Am ajuns de râsul orașului. Este de neînțeles. Nu poți spune că lotul este slab. Dar nu joacă nimic. Parcă nu vor să joace. E posibil ca adevărul să fie în altă parte, mai sus de echipă, de club, de Mihai Rotaru. Se vorbește prin oraș și de pierderea susținerii de către patron a influenței politice. Cine să mai înțeleagă ce se petrece?”, a mai spus sursa noastră din anturajul echipei. 

Urmează Rapid și Mititelu

În ultimele două etape ale turului sezonului regulat, Universitatea are meciuri de foc. Primul este în Giulești, cu Rapid, rivala la locul 3 în campionat. Istoricul duelurilor directe de la revenirea Rapidului în Liga 1 este favorabil oltenilor, însă în acest sezon giuleștenii sunt în creștere de formă. Al doilea meci este cu rivala din oraș. Și acesta e un meci greu, al orgoliilor, iar FCU 1948, deși are 8 puncte mai puțin și 7 locuri mai jos în clasament, este parcă mai ambițioasă și mai omogenă. Mai mult, la cum a jucat echipa în ultimele meciuri, Universitatea Craiova poate ajunge la începutul returului în afara locurilor de play-off.

„L-am comemorat pe Ilie Balaci cu un joc groaznic cu Petrolul. Așa ne comemorăm idolii? Dar să nu uităm însă că noi, oltenii, clubul, i-am alungat pe marele Ilie și pe Cămătaru la Dinamo”.

Suporter Universitatea Craiova

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: craiova obiectiv campionat titlu