Dinamo-FCSB este derby-ul programat în optimile de finală ale Cupei României la fotbal, în urma tragerii la sorți făcute marți de Federația Română de Fotbal (FRF).
Potrivit FRF, meciurile programate în optimile de finală ale Cupei României sunt:
Universitatea Cluj – UTA Arad
Viitorul Pandurii – Gaz Metan Mediaș
Dunărea Călărași – Turris-Oltul Turnu Măgurele
ASU Politehnica Timișoara – Astra
FC Petrolul Ploiești – CSM Politehnica Iași
AFC Farul Constanța – Chindia Târgoviște
Dinamo – FCSB
FC Botoșani – Universitatea Craiova.
Jocurile din cadrul optimilor Cupei României vor avea loc în 10 februarie cu începere de la ora 13.30, cu exceptia jocurilor televizate, scrie Mediafax
Conform FRF, cartonașele galbene primite de jucători până la etapa 16-imilor nu vor fi preluate în fazele superioare ale acestei competiții, astfel că începând cu acestea, cluburile vor ține o nouă evidență a cartonașelor galbene. Cartonaşele galbene aplicate jucătorilor în jocurile disputate anterior fazei şaisprezecimilor de finală se anulează. Începând cu faza șaisprezecimilor de finală, un jucător care acumulează 2 cartonaşe galbene, în meciuri diferite, va fi sancţionat cu suspendarea pentru un joc, următorul din cadrul Cupei României.
„În cazul în care un jucător va acumula două cartonaşe galbene (câte unul în fiecare dintre cele două meciuri, respectiv din 16-imi şi 8-imi), acesta nu va avea drept de joc în meciul din faza sferturilor de finală. În cazul în care un jucător va primi doar un singur cartonaş galben în cele 2 meciuri mai sus menţionate, acesta va fi anulat, urmând să fie ţinută o evidenţă nouă începând cu faza sferturilor de finală. Executarea suspendării pentru cartonaşele roşii primite de jucători / antrenori în jocurile Cupei României, indiferent de faza a competiţiei se face în primul joc oficial disputat de oricare dintre echipele clubului, indiferent de competiţie. În caz de litigiu, competenţa soluţionării aparţine Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF”, a mai anunțat FRF.
Jocurile din optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent.
În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.
Meciurile care nu se pot disputa din cauza rezultatelor pozitie la testările pentru COVID-19 nu se pot reprograma, a mai transmis Federația.