x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Dinamo - Steaua. Derby doar pentru unii

Dinamo - Steaua. Derby doar pentru unii

de Dragos Stoica    |    04 Dec 2011   •   21:00
Dinamo - Steaua. Derby doar pentru unii

Dinamo si Steaua se intalnesc azi, de la 20:30, din ipostaze diferite. "Cainii" se bat la titlu, iar "ros-albastrii" o tin din scandal in scandal

Unicul derby, asa cum este catalogat orice meci de campionat intre Dinamo si Steaua, pare sa nu-si mai justifice renumele de odinioara. Dincolo de picajul necontrolat in care a intrat fotbalul romanesc in ultimii ani, cele doua echipe trebuie diferentiate clar.

Daca Steaua continua sa activeze in Europa fie si numai in virtutea unei inertii la care o obliga blazonul, elevii lui Ilie Stan sunt aproape inexistenti in campionat, departe de pretentiile anuntate la fiecare inceput de sezon intern. Dinamo, in schimb, s-a instalat de la bun inceput pe prima pozitie a clasamentului, iar numirea conjuncturala din vara a lui Liviu Ciobotariu pare sa fi fost lovitura norocoasa. Inaintea meciului din aceasta seara din Soseaua Stefan cel Mare, "cainii" scruteaza Steaua de la 11 puncte distanta, ecartul in clasament fiind de cinci locuri.

Privite matematic, cam toate calculele hartiei inclina balanta spre Dinamo. De la siguranta de pe banca, unde Ciobotariu a preluat echipa din vara, putandu-si pune in practica ideile, in timp ce Steaua l-a schimbat, fara prea mare succes, pe Roni Levi cu Ilie Stan, pana la atmosfera din sanul celor doua loturi, totul indica spre "alb-rosii".

Dinamo a evoluat etapa de etapa in acelasi sistem 4-4-2, punctele tari fiind poarta, cu Balgradean remarcat de fiecare data, compartimentul defensiv, unde "Ciobi" a rulat aceiasi fundasi de banda si numai trei "centrali", precum si atacul, cu veteranii Danciulescu si Marius Niculae aratandu-se mai in forma decat cu 5-10 ani.

De partea cealalta, Ilie Stan mizeaza pe Tatarusanu pentru ca acesta sa poata fi vandut la iarna, desi Stanca a aparat aproape fara greseala, iar defensiva este modificata de la un meci la altul, in functie de accidentari, suspendari si cauze obiective (vezi Galamaz). Permutarile sunt la ordine zilei si la mijloc, acum lipsind si Tibi Balan. In atac, Tatu este absent medical, iar fratii Costea vor face rocada, dupa prestatia lamentabila a juniorului Mihai in meciul cu Schalke.

×
Subiecte în articol: dinamo steaua