x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Dublă istorică la Canoe 2

Dublă istorică la Canoe 2

de Florin Gongu    |    22 Aug 2010   •   00:00
Dublă istorică la Canoe 2
Sursa foto: /Reuters

Excepţională performanţă a canoiştilor români la Campionatele Mondiale de Kaiac-Canoe, ce s-au încheiat ieri, în Polonia, la Poznan. Două medalii de aur şi una de argint constituie bilanţul delegaţiei tricolore. Echipajul masculin de canoe dublu, format din sportivii Alexandru Dumitrescu (21 de ani) şi Victor Mihalachi (20 de ani), a câştigat duminică medalia de aur, pe distanţa de 500 de metri, la Campionatul Mondial de la Poznan (Polonia). Dumitrescu şi Mihalachi câştigaseră şi sâmbătă titlul mondial în aceeaşi probă, dar pe distanţa de 1.000 de metri.

Spre deosebire de cursa de sâmbătă, când au luat ca din puşcă startul, conducând pe toată lungimea pistei de concurs, dar au câştigat la fotofiniş, cu un avans de doar 8 miimi, Dumitrescu şi Mihalachi au abordat ieri o altă partitură tactică: start prudent, alură constantă până la jumătatea cursei (locul 3, la 250 m, 4 la 300 m), pentru a se dezlănţui pe ultima sută, când parcă au zburat pe lângă celelalte echipaje, trecând linia de sosire cu un avans confortabil - 1'40''781, faţă de 1'41''277 medaliaţii cu argint, echipajul Azerbaidjanului, şi 1'41''345, cu cât a fost înregistrată barca Rusiei, medaliată cu bronz. Cei doi au participat şi în finala probei de 200 de metri, unde au încheiat însă pe locul 5. Dumitrescu, originar din Orşova, este legitimat la Dinamo, iar Mihalachi s-a născut în Republica Moldova, dar a căpătat cetăţenia română. Cei doi sunt şi campionii europeni pe distanţa de 500 de metri.

Medalia de argint pentru România a fost obţinută sâmbătă de echipajul C4 masculin, format din Gabriel Gheoca, Nicolae Bogdan, Mihail Simion şi Florin Comănici. Tot sâmbătă, Nicoleta Tertiş a câştigat medalia de bronz în proba de kaiac simplu 1.000 de metri. Obiectivul sportivilor români a fost obţinerea unei medalii atât în probele de kaiac, cât şi în cele de canoe, plus câte o clasare pe locurile 4-6. Prin urmare, canoiştii, pregătiţi de Igor Lipalit, cel care îi succede la conducerea lotului lui Ivan Patzaichin, şi-au depăşit obiectivul.


Alte finale româneşti
În finala de la canoe simplu 1.000 de metri, Silviu Simioncencu s-a clasat pe locul 5, iar echipajul de kaiac 4 (Traian Neagu, Iustin Porcăraşu, Vasile Ştefan şi Toni Ioneticu) s-a clasat pe locul 8, tot în finală la 1.000 de metri. La feminin, echipajul de kaiac dublu (Bianca Pleşca şi Irina Lauric) a încheiat cursa de 1.000 de metri pe locul 9. La canoe simplu 500 de metri, Silviu Simioncencu s-a clasat pe locul 7, aceeaşi poziţie fiind ocupată şi de echipajul de kaiac dublu, tot pe 500 de metri, format din sportivii Dan Costea şi Petruş Gavrilă. La această ediţie, România a mai reuşit o medalie de aur, prin Iulian Şerban, care a câştigat vineri finala probei de kaiac simplu pentru persoane cu dizabilităţi.

×
Subiecte în articol: stiri