x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Etapa dinaintea "dublei" cu Grecia, amânată la solicitarea selecţionerului

Etapa dinaintea "dublei" cu Grecia, amânată la solicitarea selecţionerului

22 Oct 2013   •   18:33
Etapa dinaintea "dublei" cu Grecia, amânată la solicitarea selecţionerului

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat că, la solicitarea selecţionerului Victor Piţurcă, membrii Comitetului de Urgenţă al FRF au hotărât amânarea etapei din Liga I programată înaintea dublei cu Grecia din barajul de calificare la CM 2014.

"Avem o mare problemă, pentru că domnul Piţurcă a cerut deja amânarea etapei de dinaintea meciului cu Grecia. Iar asta ne pune în mare încurcătură. Am vorbit chiar acum cu Mircea Sandu - este şi ziua lui, i-am spus «La Mulţi Ani» - şi este aproape imposibil. Dar dacă ne calificăm la Mondiale imposibilul devine posibil, pentru că atunci toate echipele din România admit şi sunt de acord cu amânarea", a spus Dragomir.

Întrebat dacă e de acord cu amânarea etapei, Dragomir a răspuns: "Nu am loc de întors, e interes naţional. Comitetul de Urgenţă a hotărât amânare, Mircea Sandu mi-a zis că îmi trimite hârtie cu aprobarea Comitetului de Urgenţă. Aşa că se amână şi această etapă. Noi puteam să ne opunem şi nu avea nimeni ce să ne facă. Federaţia nu putea să ne oblige, mai ales restanţele sunt năucitoare. Dar înţelegem interesul echipei naţionale, noi încercăm să înţelegem pe toată lumea".

El a explicat că în situaţia în care prima reprezentativă va câştiga barajul cu Grecia, partidele din Liga I se vor disputa în lunile decembrie şi ianuarie, iar dacă ratează calificarea atunci meciurile vor fi programate în vara anului 2014. "Dacă nu ne calificăm, atunci vom avea o vară cu fotbal. Ne ducem în vară cu meciurile, nu mai începem cu decembrie sau altceva, că altfel e nenorocire. (Dacă ne calificăm - n.r.) ar trebui să jucăm şi în ianuarie, pentru că trebuie să terminăm campionatul pe 3 mai. E aproape imposibil. Dacă nu jucăm toată iarna e aproape imposibil să terminăm campionatul. Când eu am prevăzut acest lucru şi am cerut ca toate echipele să aibă terenuri încălzite, parcă am ştiut ce o să se întâmple. Acum, cine nu are teren încălzit va juca pe gheaţă. Dar noi nu o să dăm voie şi atunci, altă drăcie, o să se amâne alte meciuri sau o să joace pe un teren două trei echipe. Cred că vreo două sau trei nu au încălzire", a afirmat Dragomir.

Întrebat dacă se aşteaptă ca oficialii Stelei, club aflat în plin sezon de Liga Campionilor, să fie nemulţumiţi de amânare, şeful LPF a precizat: "Mă aştept să fie scandal cu cei de la Steaua, dar nu avem ce să facem. Când a fost interesul Stelei în decursul timpului, nu i-am refuzat niciodată. Acum e interesul naţionalei. Asta este, unii înţeleg, alţii nu. Trebuie să îi mulţumim pe toţi".

Reprezentativa României va întâlni selecţionata Greciei în barajul de calificare la Cupa Mondială din 2014, din Brazilia, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi de luni, de la sediul FIFA de la Zurich. Meciul tur va avea loc la 15 noiembrie în Grecia, iar returul în 19 noiembrie, în România.

×