x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Exclusiv: FRF nu ştie de meciul cu Peru. "Încă nu s-a decis cu Argentina"

Exclusiv: FRF nu ştie de meciul cu Peru. "Încă nu s-a decis cu Argentina"

28 Iul 2011   •   08:23
Exclusiv: FRF nu ştie de meciul cu Peru. "Încă nu s-a decis cu Argentina"

Federatia Romana de Fotbal a facut o oferta Federatiei Peruane de Fotbal pentru un meci amical care sa se dispute pe 10 august, informeaza trome.pe, citat de gsp.ro. Este nevoie de acordul selectionerului Sergio Markarián pentru ca amicalul sa fie perfectat.

'Se vorbeste despre o propunere financiara foarte avantajoasa, dar trebuie sa luam in calcul si prezenta jucatorilor de top, care depind de cluburile de care apartin, pe linga faptul ca Markarián nu doreste sa coboare sub standardul stabilit la ultimele meciuri internationale si isi doreste sa jucam impotriva unui adversar de top", a fost anuntul oficialilor peruani.

Am incercat sa confirmam informatia la FRF si sa aflam daca, in ipoteza in care Peru va inlocui selectionata Argentinei la meciul de deschidere, spectatorii care au cumparat bilete pentru a-i vedea la lucru pe Messi & co vor primi compensatii.

Fiindca la biroul de relatii cu presa al FRF nu ne raspundea nimeni, am sunat la secretariatul general.

Aici, un domn cu voce de astmatic, care a refuzat sa se prezinte, a negat existenta unei oferte catre federatia peruana: 'Noi nu stim nimic de asa ceva. Daca dumneavoastra va luati informatiile din Peru, va priveste. Punctul nostru de vedere a fost exprimat, ieri, de domnul presedinte (Mircea Sandu - n.r.). Inca nu s-a decis cu Argentina. Eu zic sa asteptati un comunicat oficial'.

Asociatia de Fotbal din Argentina a anuntat, luni seara, pe site-ul oficial, ca a decis suspendarea meciului amical cu Romania, programat la 10 august, la Bucuresti, dupa demiterea selectionerului Sergio Batista.

Meciul amical Romania - Argentina era programat la 10 august, la inaugurarea Arenei Nationale.

Gsp.ro informeaza ca Peru este echipa care a dat golgheterul de la Copa America din acest an. Paolo Guerrero, atacantul celor de la Hamburg, a marcat 5 goluri pentru nationala statului sud-american. Peru a terminat pe a treia pozitie Copa America, dupa ce a trecut de Venezuela in finala mica cu scorul de 4-. Calificati cu noroc in fazele eliminatorii -locul 3 in grupa C, peruanii au reusit sa acceada in penultimul act eliminand Columbia. In semifinale adversarul s-a dovedit prea puternic, Uruguay impunandu-se cu scorul de 2-0, desi partida directa din grupa se incheiase nedecis, 1-1.

Asta e echipa de baza aliniata de selectionerul Sergio Markarián in Copa America: Fernandez - Revoredo, Rodriguez, Corzo, Ramos - Lobaton , Balbin, Cruzado, Yotun - Chiroque, Guerrero.

Performanta de la Copa America i-a adus pe sud-americani pe locul 25 in clasamentul FIFA, care au inregistrat o urcare de 24 de locuri, una din cele mai importante schimbari din ierarhia intocmita de forul mondial. Jucatorii lui Sergio Markarián au ajuns la 805 puncte, dupa ce luna trecuta aveau numai 583. (Citeste aici mai multe!)

Doar 4 peruani in Liga 1
Cu toate ca Liga 1 se paote mindri ca gazduieste jucatori din 26 de tari, unul singur este peruan. Este vorba de Chavez Castillo, fotbalistul adus in aceasta vara la Otelul, liber de contract. Cu exceptia atacantului de 23 de ani, doar 3 jucatori peruani au mai evoluat in prima divizie din Romania. Este vorba de John Galliquio (Dinamo 07/08, 8jocuri/0 goluri), Andrés Mendoza (Steaua 07/08, 15 jocuri/2 goluri) si Julio Landauri (Brasov 09/10, 6 jocuri)

Asta e palmaresul Romaniei contra nationalei din Peru:
14 iulie 1930, CM Romania-Peru 3-1, Montevideo
8 februarie 1970, Peru-Romania 1-1, Lima
23 aprilie 1972, Romania-Peru 2-2, Bucuresti
16 mai 1982, Peru-Romania 2-0, Lima
3 martie 1993, Peru - Romania 0-2, Lima

Citeste mai multe pe gsp.ro

×