x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Farul Constanța poate participa în cupele europene!

Farul Constanța poate participa în cupele europene!

de Redacția Jurnalul    |    07 Feb 2023   •   13:45
Farul Constanța poate participa în cupele europene!
Sursa foto: Hepta

Clubul de fotbal Farul Constanța a primit dreptul de a participa în cupele europene, a anunțat Federația Română de Fotbal în cursul zilei de marți. Constănțenii aveau interzis în Europa din cauza fuziunii cu Viitorul.

„Tribunalul de Arbitraj Sportiv a emis în cursul zilei de luni, 6 februarie, decizia în cazul privind licența de participare în competițiile europene a clubului Farul Constanța, iar în urma analizei argumentelor clubului și ale FRF a constatat validitatea acestora dispunând anularea deciziei CFCB.”, se scrie în anunțul FRF.

„În ceea ce privește licența de participare a Farului Constanța în competițiile europene, UEFA o va reanaliza ținând însă cont de prevederile deciziei TAS.”, se mai spune în comunicat

Farul avea interdicție de participare din partea UEFA în competițiile europene din cauza fuziunii cu Viitorul. Farul a susținut că a fost doar o schimbare de denumire și a solicitat Tribunalului de Arbitraj Sportiv să anuleze decizia UEFA.

În urma ședinței de judecată din luna decembrie nu a fost comunicat un verdict final. Farul a făcut o solicitare în acest sens, motivând cu perioada de transferuri din ianuarie și dorința de a-și planifica strategia pentru sezonul viitor.

Clubul a beneficiat de susținere și din partea FRF, care inițial a răspuns pozitiv la solicitarea pentru licențierea europeană dar această decizie a fost schimbată ulterior de către UEFA.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: farul constanţa cupele europene