x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Favoritele pierd teren

Favoritele pierd teren

de Mihai Igirosanu    |    25 Apr 2011   •   21:24
Favoritele pierd teren
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

162399-gsp-intact-20110425114159006.jpgCele trei formaţii care conduc în cla­sa­mentul Ligii 1 au avut un week-end de coşmar. La fel ca şi „cavalerii fluierului”, însă aceasta a devenit deja o obişnuinţă. Cronologic, FC Vaslui a comis-o prima, cedând sâmbătă, 0-1, în Gruia, cu CFF Cluj, dar victoria gazdelor a venit dintr-un penalty dictat extrem de uşor de „centralul” Robert Dumitru.

„A fost gândit totul ca săracu’ Minteuan să câştige şi el un meci. Era pe aici de nu ştiu câtă vreme şi nu are nici o victorie. A fost un arbitraj la comandă. Robert Dumitru a condus ca la comunală, dacă era ca la judeţeană era bine. Mureşan şi cu Avram au fost fair-play şi au zis că n-a fost penalty”, a răbufnit patronul Vasluiului, Adrian Porumboiu. Tot sâm­bătă, Timişoara n-a reuşit să câş­tige pe „Dan Păltinişanu” în faţa ce­lor de la FCM Târgu-Mureş, chiar dacă vedeta Ianis Zicu a ratat un penalty în ultimele minute. Totuşi, antrenorul Du­şan Uhrin jr a ţinut să rămână calm: „Nu am reuşit nici din penalty, dar mergem mai departe, ştiam că va fi greu. Zicu a dat până acum patru goluri din penalty, ce poţi să-i spui de­cât să treacă peste asta şi să fie pre­gătit pentru următorul meci, peste trei zile”. Nici Oţelul n-a profi­tat de paşii greşiţi ai rivalelor, remizând duminică după-amiază, 0-0, la Bistriţa. „Am câştigat un punct mun­cit, dar trei ar fi fost foarte bune. Sper să rămânem pe locul 1 până la fi­nal, dar nu va fi uşor”, a comentat an­­tre­norul gălăţenilor, Dorinel Mun­teanu. De rezultatele acestea pot pro­fita echipele bucureştene, în special Steaua şi Dinamo, care s-au întâlnit aseară în derby-ul din Ghencea, dar şi Rapid, care are un program, teore­tic, mai lejer până la final.

 

S-au conturat cele patru retrogradate
După etapa de ieri s-au lămurit în mare măsură şi ultimele două necunoscute din zona retrogradării. Dacă Sportul Studenţesc şi Unirea Urziceni ce­daseră de mai mult timp, Victoria Brăneşti şi Universitatea Craiova par să fi clacat şi ele. Înfrânte pe teren propriu de Universitatea Cluj şi, respectiv, FC Braşov, cele două nu mai au decât şanse care ţin mai mult de matematică. Oltenii se mai pot agăţa de ultimul loc care asigură menţinerea în Liga 1 doar dacă se impun etapa următoare, mâine, pe terenul celor de la FC Vas­lui. „Echipa actuală este o ruşine!”, a concluzionat, trist, fosta glorie a Bă­niei Ilie Balaci, pentru „Fanatik Show”, imediat după încheierea meciului Craiova – Braşov. Oricum, atmosfera de la Universitatea este deteriorată, vedeta Florin Costea intrând, se pare, într-un conflict cu antrenorul Laurenţiu Reghecampf, iar problemele cu obţinerea licenţei reprezintă un alt motiv din cauza căruia evitarea retrogradării pare doar o utopie.

×
Subiecte în articol: fotbal intern