x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern FCSB câștigă din nou Supercupa României după 11 ani. Victorie clară în fața Corvinul Hunedoara

FCSB câștigă din nou Supercupa României după 11 ani. Victorie clară în fața Corvinul Hunedoara

de Redacția Jurnalul    |    04 Iul 2024   •   22:40
FCSB câștigă din nou Supercupa României după 11 ani. Victorie clară în fața Corvinul Hunedoara
Sursa foto: FB FCSB

FCSB e noua câștigătoare a Supercupei României la fotbal masculin, după o pauză de 11 ani. Într-un meci disputat joi seara pe Stadionul Steaua, campioana României a învins cu 3-0 pe Corvinul Hunedoara, divizionara secundă deținătoare a Cupei României.

Supercupa României a adus față în față în deschiderea noului sezon al fotbalului românesc pe FCSB, campioana Superligii, și Corvinul Hunedoara, în fața a aproape 16 mii de spectatori.

FCSB a condus la pauză cu 1-0, prin golul marcat de Miculescu, în minutul 21 și s-a impus la final cu 3-0, prin reușita noii achiziții Ștefănescu (minutul 52) și a lui

Corvinul a avut prima mare șansă de a marca, șutul lui Roger fiind parat cu emoții de Vlad. Neacșa și-a încercat și el norocul cu un șut, inexact însă, înainte ca FCSB să deschidă scorul.

Alhassan a șutat din marginea careului, mingea fiind respinsă în față de portar. Miculescu a fost la locul potrivit și a lovit mingea cu capul pentru 1-0.

Hunedorenii au jucat cu curaj și au avut apoi marile ocazii ale reprizei, rând pe rând, Buș, Manolache, Iacob și Neacșa ratând șanse importante de a egala.

FCSB a majorat diferența în debutul reprizei secunde, când Popa, un alt nou sosit în echipa campioană, l-a servit scurt pe Ștefănescu în careu, acesta șutând plasat, pe jos, pentru 2-0 și pentru primul său gol pentru noua sa echipă.

Același Ștefănescu putea face dubla, singur față în față cu portarul Lefter, însă execuția lui din poziție centrală a fost trimisă direct în goalkeeperul hunedorenilor.

Dominarea teritorială a bucureștenilor s-a concretizat într-o nouă reușită, a lui Luis Phelipe, care, la fel ca și Miculescu, a profitat de o respingere a lui Lefter, după șutul lui Musi, și a marcat la firul ierbii, pentru 3-0.

Ștefănescu închis meciul încercând o execuție diferită, din nou față în față cu Lefter, de data aceasta șutând însă peste poarta hunedorenilor.

Ambele echipe se pregătesc să evolueze săptămâna viitoare în cupele europene, FCSB deplasându-se în San Marino, pentru întâlnirea de marți cu Virtus, din Liga Campionilor, în timp ce Corvinul Hunedoara întâlnește joi în Ungaria, pe Pacs, în preliminariile Europa League.

(sursa: Mediafax)

×