x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Federația Română de Fotbal explică decizia semnării contractului cu selecționerul Edward Iordănescu

Federația Română de Fotbal explică decizia semnării contractului cu selecționerul Edward Iordănescu

26 Oct 2022   •   11:35
Federația Română de Fotbal explică decizia semnării contractului cu selecționerul Edward Iordănescu

Ca urmare a informațiilor vehiculate în mass-media în ultimele zile, Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal a publicat miercuri un comunicat în care face precizări referitoare la noul contract încheiat cu selecționerul echipei naționale Edward Iordănescu.

În comunicat se consideră ca fiind „regretabil că e necesar să precizăm din nou faptul că Edward Iordănescu nu a avut parte de un contract diferit de cel propus și celorlalți tehnicieni cu care s-a negociat în decembrie 2021 și ianuarie 2022.”

FRF precizează „pentru corecta informare a publicului” că același contract a fost și pe masa negocierilor cu Ladislau Boloni.

„Faptul că astăzi Iordănescu este în continuare pe banca tehnică a Echipei Naționale se datorează faptului că, deși am încheiat grupa din Liga Națiunilor pe ultimul loc, ultimele meciuri au arătat că există speranță și că Echipa Națională este pe un drum bun. Indiferent de antrenorul care ar fi pregătit tricolorii în Liga Națiunilor, decizia Comisiei Tehnice a FRF ar fi fost aceeași.”, se spune în comunicat.

FRF detaliază, menționând că „clauza la care se face referire, conform căreia contractul încetează dacă ne clasăm pe locul 4, s-a activat automat la finalul partidelor din Liga Națiunilor. Dar, în urma ședinței Comisiei Tehnice, s-a constatat că Edward Iordănescu este antrenorul potrivit pentru obținerea calificării la EURO 2024 și s-a decis că cel mai bine este să mizăm pe continuitate, iar decizia a fost validată de către Comitetul Executiv al FRF.”

Edward Iordănescu a semnat la începutul lunii octombrie un nou contract valabil pe perioada preliminariilor pentru EURO, cu prelungire automată în eventualitatea calificării la turneul final, conform comunicatului Comisiei Tehnice a FRF.

În comunicat se reamintește că înainte de a se discuta cu Edward Iordănescu, a existat dialog nu doar cu Ladislau Boloni, dar și cu alți tehnicieni. Având în vedere faptul că, din diverse motive, niciunul dintre aceștia nu a putut prelua echipa națională s-a ales colaborarea cu un tehnician din generația tânără, Comisia Tehnică ajungând la concluzia că „dintre aceștia Edward Iordănescu este tehnicianul cu cea mai mare experiență și cel mai bun CV.”

Totodată, Administrația Federației Române de Fotbal reiterează faptul că ingerința politică nu a existat, nu există și nu va exista, nu doar în activitatea Comisiei Tehnice, cât nici în activitatea Federației Române de Fotbal.

„Vă amintim, de asemenea, că la finalul anului 2018, UEFA a adoptat un set de zece principii de bună guvernanță care să impulsioneze evoluția calității administrării fotbalului european, principii care includ eliminarea ingerinței politice precum și autonomia comisiilor federale.

FRF a susținut abordarea forului continental, participând inclusiv la procesul de elaborare a celor zece principii, fiind prima federație din această zonă a Europei care adoptă această declarație, în aprilie 2019, cu ocazia Adunării Generale”, se mai precizează în finalul comunicatului.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Edward Iordănescu