x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Finala Cupei Ligii: Steaua - Concordia Chiajna 2-1

Finala Cupei Ligii: Steaua - Concordia Chiajna 2-1

17 Iul 2016   •   19:54
Finala Cupei Ligii: Steaua - Concordia Chiajna 2-1

Steaua Bucureşti a câştigat Cupa Ligii la fotbal, după ce a învins-o pe Concordia Chiajna cu scorul de 2-1 (0-0, 1-1), la finalul prelungirilor, duminică seara, pe Arena Naţională din Capitală. 

Steaua s-a impus greu, prin golurile marcate de Marko Momcilovic (60), Jugurtha Hamroun (111 - penalty), respectiv Marius Pena (88).

''Roş-albaştrii'' au cucerit trofeul pentru a doua oară consecutiv, după 3-0 cu Pandurii în finala de anul trecut.

Meciul a fost plictisitor, fără ritm, în prima sa parte, ocaziile de gol lipsind aproape cu desăvârşire în prima jumătate de oră. Achim a avut primele acţiuni notabile ale Stelei, dar a tras pe lângă poartă (17), iar apoi a ratat preluarea în careu, în poziţie de finalizare (29).

O situaţie bună a avut Enache (30), pătrundere şi şut în plasa laterală, pentru ca pe finalul primei reprize jocul să se mai anime şi ambele formaţii săp îşi creeze oportunităţi. Stanciu a tras din afara careului, dar pe centrul porţii (40), apoi Concordia a replicat prin Cristescu, însă tentativa sa de lob s-a dus peste poartă (43). Ilfovenii au ratat cea mai mare ocazie a primei reprize, în min. 44, când Feussi a centrat de pe dreapta, iar Cristescu a trimis mingea în transversală cu capul, iar apoi a fost busculat în careu de Tamaş, fără ca arbitrul să dicteze penalty.

Steaua a avut ultima ocazie a primei reprize, în min. 45, când Momcilovic a pătruns în careu şi a centrat periculos în faşa porţii, dar apărarea Concordiei a reuşit să respingă.

Aspectul jocului nu s-a schimbat nici după pauză, însă Steaua a reuşit să deschidă scorul în minutul 60, în urma unei faze fixe: Hamroun a centrat de pe dreapta, Golubovic a reluat spre poartă cu capul, Bălgrădean a respins, iar Momcilovic a reluat în plasă.

Concordia a mai avut o mare ocazie, prin acelaşi Cristescu (75), dar acesta a tras pe lângă poartă. Steaua putea tranşa disputa, dar şutul din întoarcere al lui Golubovic a lovit bara unui Bălgrădean surprins (76). Stanciu a avut şi el o situaţie bună, dar şutul său a trecut peste poartă (78).

Concordia a reuşit egalarea în minutul 88, când Melinte a centrat excelent de pe dreapta, iar Pena a reluat cu capul de lângă Toşca.

Steaua a intrat mai bine în prelungiri, cu un şut al lui Tamaş (91), din lovitură liberă, peste poartă, şi o reluare din vole a lui Enache, telefonată, în braţele lui Bălgrădean (93). Pena a fost din nou periculos (97), dar şutul său a trecut puţin peste transversală. Popa (105) a irosit un contraatac bun al Stelei, cu un şut peste poartă.

Steaua a marcat al doilea gol în minutul 111, prin Jugurtha Hamroun, dintr-un penalty acordat destul de uşor de Muniru Sulley, într-un duel cu Serediuc. Aganovic a ratat golul al treilea al Stelei în ultimele minute ale finalei (120+1), şutând peste poartă din poziţie ideală.

Steaua a cucerit singurul său trofeu pentru sezonul trecut, după un meci modest, în faţa unei echipe care a trecut cu bine peste momentele de tensiune cu care s-a confruntat în Turcia, revenind sâmbătă seara în ţară.

Competiţia a fost dotată cu premii totale de un milion de euro, câştigătoarea primind 400.000.

Meciul a fost precedat de intonarea imnului naţional, de către solistul Iordache Basalîc.

Steaua a evoluat în premieră în echipamentul dedicat împlinirii a 30 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni şi pe care intenţionează să îl folosească la toate meciurile de pe teren propriu din acest sezon, în semn de respect pentru performanţa obţinută în 1986.

DJ Harra a întreţinut atmosfera înaintea meciului şi la pauza sa, iar după finală vor concerta Smiley şi Zdob şi Zdub.

Steaua Bucureşti - Concordia Chiajna 2-1 (0-0, 1-1), după prelungiri
Au marcat: Marko Momcilovic (60), Jugurtha Hamroun (111 - penalty), respectiv Marius Pena (88).
Bucureşti, Arena Naţională: 10.000 spectatori
Cupa Ligii 2016 - finala

Au evoluat echipele:
Steaua: 1. Florin Niţă - 44. Gabriel Enache, 4. Gabriel Tamaş, 13. Alin Toşca, 15. Marko Momcilovic - 20. Vlad Achim, 55. Alex Bourceanu (19. Adnan Aganovic, 57), 10. Nicolae Stanciu (căpitan; 11. Muniru Sulley, 102) - 77. Adrian Popa, 9. Alexandru Tudorie (14. Bojan Golubovic, 46), 5. Jugurtha Hamroun. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
Rezerve neutilizate: 12. Valentin Cojocaru - 2. Gabriel Simion, 24. Dan Popescu, 16. Robert Vîlceanu.
Concordia: 34. Cristian Bălgrădean (căpitan) - 26. Patrice Feussi (20. Marian Constantinescu, 84), 4. Răzvan Tincu, 15. Iulian Mamele, 21. Bogdan Bucurică - 5. Cristian Melinte, 99. Bruno Madeira (17. Florin Răsdan, 78) - 95. Răzvan Grădinaru (7. Tiberiu Serediuc, 70), 18. Marian Cristescu, 10. Neluţ Roşu - 30. Marius Pena. Antrenor: Emil Săndoi.
Rezerve neutilizate: 93. Florin Iacob - 2. Ştefan Bărboianu, 33. Adrian Cristea, 3. Cristian Albu.

Arbitru: Marius Avram; arbitri asistenţi: Adrian Radu Ghinguleac, Mircea Orbuleţ (toţi din Bucureşti); arbitru de rezervă: Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi)
Observatori: Augustus Constantin (Râmnicu Vâlcea) - CCA, Paul Mincu (Bucureşti) - LPF
Cartonaşe galbene: Enache (63), Bruno Madeira (68), Roşu (85), Aganovic (90+1), Golubovic (98), Mamele (100), Hamroun (105), Bălgrădean (110), Melinte (119). www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: concordia chiajna steaua