x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern FRF a confirmat dreptul de promovare pentru CS Universitatea Craiova

FRF a confirmat dreptul de promovare pentru CS Universitatea Craiova

de Agerpres    |    18 Iun 2014   •   20:05
FRF a confirmat dreptul de promovare pentru CS Universitatea Craiova

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a confirmat, joi, dreptul de promovare în Liga I pentru formaţia CS Universitatea Craiova, care a ocupat primul loc în Seria a II-a a ligii secunde, la finalul sezonului trecut.

CS Universitatea a luat fiinţă în vara anului trecut şi a evoluat direct în liga secundă, în baza unui wild-card oferit de Federaţia Română de Fotbal.

ASA Tg. Mureş (locul 2 în Seria a II-a) şi CSM Rm. Vâlcea (locul 3) au contestat dreptul de promovare al echipei din Bănie, în virtutea articolului 54 din statutul FRF, care stipulează faptul că ''pentru a promova într-un eşalon superior calitatea de membru afiliat a unui club trebuie să aibă o durată de cel puţin trei ani consecutivi''.

''Comisia de Disciplină a FRF a respins cererile formulate de Asociaţia Club ASA 2013 Târgu Mureş şi de Clubul Sportiv Municipal Râmnicu Vâlcea, astfel încât echipa Craiovei este în prima divizie'', precizează site-ul oficial al clubului, care notează că joi Universitatea sărbătoreşte 40 de ani de la cucerirea primului titlu de campioană a României.

CSM Rm. Vâlcea anunţase că va contesta la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne o eventuală decizie favorabilă clubului CS Universitatea Craiova, vâlcenii vizând locul craiovenilor în Liga I. 

×
Subiecte în articol: cs universitatea craiova frf