x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern FRF l-a ofertat oficial pe Hagi pentru postul de selecţioner.

FRF l-a ofertat oficial pe Hagi pentru postul de selecţioner.

06 Iun 2011   •   05:37
FRF l-a ofertat oficial pe Hagi pentru postul de selecţioner.

Federatia Romana de Fotbal a confirmat aseara ca presedintele Mircea Sandu i-a propus lui Gica Hagi preluarea echipei nationale in urma demisiei lui Razvan Lucescu. Potrivit frf.ro, Hagi este dorit ca antrenor principal al primei reprezentative, in timp ce lui Anghel Iordanescu i s-a propus postul de director tehnic, obiectivul fixat pentru noul staff fiind calificarea la Campionatul European din 2016. Cei doi sunt asteptati sa ofere un raspuns la aceasta oferta pana la data de 13 iunie.

'Sacrificam calificarea pentru reconstructie!'

Anghel Iordanescu a vorbit in aceasta dimineata despre discutiile cu Mircea Sandu privind echipa nationala si a recunoscut ca noul proiect are sanse mari de realizare.

"Am avut ieri o intrevedere cu Mircea Sandu si s-a discutat despre acest proiect: Gica Hagi sa fie antrenor, iar eu director tehnic al tuturor echipelor nationale. L-am anuntat pe seful FRF ca nu pot sa renunt la mandatul meu din Parlament. Vom cauta o solutie impreuna. Mi-a spus ca nu se opune sa fac si una si alta. Cred ca proiectul lui Sandu e deosebit de interesant. E pe 4 ani de zile, iar obiectivul e calificarea la CE 2016. Practic, pe langa formarea unei echipe competitive, si eu si Hagi trebuie sa ne ingrijim de tot ce inseamna activitatea loturilor nationale. Am intrat in acest proiect si datorita lui Hagi", a spus Iordanescu la Sport.ro.

Conform gsp.ro, o prima mutare dorita de cuplul Hagi-Iordanescu este cooptarea in staf a lui Ilie Dumitrescu in postul de director sportiv al lotului national, ocupat in prezent de Daniel Prodan.

Vezi mai jos comunicatul oficial al FRF:

In cursul zilei de azi, 5 iunie a.c., domnul Razvan Lucescu i-a reconfirmat presedintelui Federatiei Romane de Fotbal, domnul Mircea Sandu, ca renunta la conducerea tehnica a echipei nationale a Romaniei, decizie definitiva si irevocabila.

In atare conditii, profitand si de faptul ca acestia se aflau in Bucuresti, presedintele FRF a avut intalniri cu domnii Anghel Iordanescu si Gheorghe Hagi, aducandu-le la cunostinta faptul ca a fost mandatat de Comitetul Executiv al FRF ca, in cazul in care domnul Razvan Lucescu nu va mai fi selectioner al reprezentativei noastre 'A', sa demareze discutiile vizand gasirea unui nou antrenor principal. Pe cale de consecinta, le-a propus acestora preluarea functiilor de director tehnic si, respectiv, de selectioner ai echipei nationale 'A'.

Din punctul de vedere al performantei, principalul obiectiv va fi calificarea la turneul final al EURO 2016, numai ca planul se vrea a fi unul mult mai complex, fiind vorba despre un proiect pe patru ani, cu finalitate in toamna anului 2015 si cu tinta reformarea fotbalului la toate nivelurile echipelor noastre nationale, incepand cu reprezentativa 'A' si terminand cu cea de juniori 'Under 14'. Aceasta inseamna modificarea si modernizarea sistemului si modului de joc la toate esaloanele nationalelor noastre si imbunatatirea parametrilor de performanta, astfel incat calificarile sa reprezinte o succesiune si o incununare logica a schimbarilor evocate.

Domnii Iordanescu si Hagi au fost rugati sa analizeze oferta inaintata si sa-si precizeze pozitia pana pe 13 iunie a.c. Daca raspunsul va fi pozitiv, ulterior vor fi discutate toate celelalte detalii.

×