x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern FRF sfidează Generaţia de Aur!

FRF sfidează Generaţia de Aur!

de Mihai Igirosanu    |    05 Mai 2014   •   15:47
FRF sfidează Generaţia de Aur!
Burleanu şi oamenii săi au făcut un nou gest abject la adresa celei mai glorioase echipe naţionale din istorie

În aşteptarea deciziei de mâine a Tribunalului, referitoare la validarea sau nevalidarea în funcţia de preşedinte al FRF, Răzvan Burleanu îşi continuă seria gesturilor mizerabile prin care politrucul teleportat în biroul numărul 1 de la Casa Fotbalului înţelege să poarte războiul cu Generaţia de Aur. După ce s-a arătat deranjat de o simplă poză pe care fiul lui Gică Popescu, Nicolas a făcut-o cu jucătorii echipei naţionale de juniori sub 16 ani, condusă de Florin Răducioiu, liderul invalidat al Federaţiei a girat o nouă acţiune abjectă în direcţia celei mai glorioase naţionale.

Glorii acoperite cu dozatoare

La aproape 20 de ani de când Generaţia de Aur scria istorie pentru fotbalul românesc, fiind la câteva minute de o semifinală cu Brazilia la Campionatului Mondial SUA 1994, foşti mari jucători de atunci au primit o frumoasă “recompensă” din partea actualei echipe de conducere a FRF. Chiar parter, la intrarea în Casa Fotbalului, vizitatorii erau întâmpinaţi cu un superb poster uriaş, care înfăţişa bucuria echipei naţionale de la Cardiff, din Ţara Galilor, în 1993, atunci când calificarea la CM din SUA semna, practic, naşterea Generaţiei de Aur. La aproximativ o lună după ce Federaţia a fost preluată de echipa lui fostului angajat al Administraţiei Prezidenţiale, Răzvan Burleanu, intrat în conflict cu mai mulţi componenţi ai generaţiei de acum două decenii, s-a petrecut un fapt sfidător. Salariaţii FRF au luat decizia de a acoperi majoritatea imaginii respective cu două tonomaturi de băuturi răcoritoare şi dulciuri. Dacă ţinem cont că în faţa posterului se mai afla un bancomat, amplasat în mandatul fostei echipe de conducere, e clar că Burleanu a câştigat măcar războiul de “imagine” cu Generaţia de Aur. Exagerând puţin, pentru Burleanu şI echipa sa, Florin Prunea, Dan Petrescu, Daniel Prodan, Miodrag Belodedici, Tibor Selymeş, Dorinel Munteanu, Neluţu Sabău, Gică Popescu, Ionuţ Lupescu, Gică Hagi, Florin Răducioiu, Ilie Dumitrescu şi Gică Mihali nu mai reprezintă nimic în comparaţie cu ideea de a creşte “marketingul” din Casa Fotbalului.

Surpriza numită ordonanţa prezidenţială

Altfel, Triubunalul Bucureşti ar trebui să decidă mâine, când este programat primul termen de judecată a contestaţiei depuse de AJF Giurgiu, dacă Răzvan Burleanu va fi sau nu validat în funcţia de preşedinte al FRF. Chiar dacă va fi validat, emoţiile lui Burleanu vor continua. La Judecătoria Sectorului 2 există depusă o solicitare de suspendare a sa din funcţie, întocmită în baza unei ordonanţe prezidenţiale, iar unele voci susţin că aceasta ar fi, de fapt, marea problemă a liderului FRF. Chiar dacă procesul va dura mai mult, iar Burleanu va depune contestaţie, funcţia de preşedinte va fi preluată, interimar, de o altă persoană din structurile FRF sau LPF. Conform site-ului Sport24h.ro, această persoană ar fi vicepreşedintele Octavian Goga, fost membru al echipei lui Mircea Sandu, dar care s-a “adaptat” rapid noii orânduiri de la Casa Fotbalului.

×