x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Hagi a rupt blestemul Fener

Hagi a rupt blestemul Fener

de Florin Gongu    |    26 Oct 2010   •   00:00
Hagi a rupt blestemul Fener

Corespondenţă de la Istanbul



Timp de 11 ani, Galatasaray nu a reuşit să plece nici măcar cu un punct de pe Stadionul Şukru Saracoglu. Cartierul Kadikoy părea un blestem pentru Galata şi fanii săi. La doar două zile după ce a semnat pe un an şi jumătate cu Cim Bom Bom, Gică Hagi a condus-o de pe bancă pe Galatasaray către un 0-0 istoric.

Deşi lipsită de vedete precum Arda Turan, Milan Baros sau Harry Kewell, Galata a ratat marile ocazii ale meciului, prin columbianul Juan Pablo Pino. „Tehnicianul român are un loc special în inimile fanilor echipei Galatasaray, el fiind primul antrenor care a reuşit să obţină un punct de la Fenerbahce, în Kadikoy, după 11 ani", a notat ieri cotidianul Hurriyet. „Vraja lui Hagi", a titrat Fotomac, în timp ce Milliyet deschide ediţia de ieri cu titlul: „Galata s-a trezit din coşmar". „Scor istoric în Kadikoy" este titlul unui articol din cotidianul Radika, „Hagi nu doarme", a titrat Akşam, iar cei de la Sabah scriu că „Hagi, venit la Galatasaray cu două zile înainte de meci, merită felicitări". După meci, preşedintele lui Fenerbahce, Aziz Yildirim, a recunoscut: „Hagi a reuşit să ne strice jocul. Venirea lui a influenţat pozitiv echipa Galatasaray, care a avut împotriva noastră cel mai bun şi mai ambiţios joc din acest sezon. Aş fi vrut să mai fi rămas puţin Rijkaard".


Hagi: „Îmi era dor de Turcia"
După meci, la conferinţa de presă, Gică Hagi a declarat:„Este foarte greu să schimbi ceva în două zile. Am venit aici având încredere în mine. Galatasaray nu este unde merită şi o vom duce spre mai bine. Din păcate, după cum se ştie, avem jucători indisponibili. Încet, încet vom încerca să ne îmbunătăţim jocul. Mai ales în prima repriză am avut multe ocazii. Am avut şi în a doua. Mi-am felicitat toţi jucătorii, ne-am luptat foarte bine. În ultimele două zile, împreună cu secundul meu Tugay, am lucrat cu analiştii de la Florya. Am făcut tot ce se putea face în două zile. Mă bucur că am revenit în Turcia. Îmi era dor de stadioanele şi atmosfera de aici".

×
Subiecte în articol: film