x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Himcinschi: "Italia este un exemplu de respect şi profesionalism"

Himcinschi: "Italia este un exemplu de respect şi profesionalism"

12 Iul 2011   •   07:14
Himcinschi: "Italia este un exemplu de respect şi profesionalism"

Fostul atacant al Unirii Alba Iulia, Fabian Himcinschi, titular in nationala Romaniei Under 17 si recent convocat si la selectionata de tineret, a explicat intr-un interviu acordat site-ului www.frf.ro motivele pentru care a ales sa semneze in aceasta vara cu gruparea italiana Empoli, refuzand pe AEK Atena si Novara.

Reporter: De ce ai ales Empoli, o echipa din Serie B, in ciuda interesului existent din partea celor de la AEK Atena, o forta in Grecia, si Novara, din Serie A?

Fabian Himcinschi: In ceea ce o priveste pe AEK, nu a depins de mine, au fost niste neintelegeri intre cele doua cluburi. Novara a venit cu o oferta foarte buna, insa m-a vrut prea tarziu, pentru ca deja semnasem cu Empoli si ar fi fost urat sa ma intorc. Oferta celor de la Empoli ne-a multumit atat pe mine, cat si pe fostul meu club, Unirea Alba Iulia, si dupa o zi de la sosire am semnat cu ei.

Rep: Pe cate sezoane este intelegerea?

Himcinschi: Contractul este pe trei sezoane.

Rep: Ce te asteapta: Primavera sau formatia de seniori?

Himchinschi: Voi fi integrat echipei de tineret. Apoi va depinde de mine, mai exact de evolutiile mele, daca voi fi considerat si pentru prima echipa. Oricum, Empoli are o veritabila traditie la Primavera, unde an de an echipa este foarte buna. Acum doua sezoane a si jucat finala campionatului, pe care a pierdut-o insa.

Rep: Cand incepi pregatirile cu Empoli?

Himcinschi: Acum sunt in Romania, dar o sa ma intorc in Italia la sfarsitul lunii, pentru ca reunirea pentru Primavera este programata pe 28 iulie.

Rep: De ce ti-ai dorit inca de la aceasta varsta frageda un transfer in strainatate?

Himcinschi: Intr-adevar, mi-am dorit foarte mult sa joc in strainatate, iar Italia este un exemplu de respect si profesionalism. Empoli este un club cunoscut, iar ce mi s-a oferit aici este peste ceea ce poate obtine un junior roman la un club din tara.

×
Subiecte în articol: fotbal intern fabian himcinschi empoli