x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Jigniri, insulte, suduieli

Jigniri, insulte, suduieli

17 Oct 2011   •   21:00

Satul de insultele pe care finantatorul Ste­lei, Gigi Becali, i le-a adus pre­se­dintelui rapidist, Dinu Gheor­ghe, pa­tronul Rapidului, George Co­pos, a hotarat sa intervina. El a criticat vehement atitudinea lui Becali si isi exprima sprijinul total fata de "Vama" printr-un comunicat oficial remis pe site-ul clubului. "Niciodata nu mi-au placut disputele fara sens, mai ales cele purtate la un nivel subur­ban. Trebuie sa fie o masura in toate. A glumi cu un prieten e una, a-l jigni, e alta. A pregati mediatic un joc important, asa cum face intot­deau­na "atoatestiutorul in toate" Gigi Becali, e una, dar a calomnia marsav o persoana de prestigiu din fotbalul romanesc este alta. A fi glumet este una, a fi badaran este alta. Dinu Gheor­ghe este un bun specialist si un important om de fotbal. Are o mare experienta si bune rezultate. Este al nostru, un rapidist adevarat si constant. Este un om caruia nu i s-a putut im­puta ceva in cariera sa de inalt func­tionar public si de demnitar. Ceea ce "domnul" Gigi Becali afirma in mod iresponsabil la adresa sa este o calomnie ordinara. Sunt convins ca Gigi Becali stie foarte bine ca afirmatiile sale sunt aberante, de aceea consider ca ele au fost facute cu unicul scop de a tulbura si invenina at­mosfera lumii fotbalistice in preaj­ma jocului important dintre Rapid si Steaua. Nu am nici o placere sa ma ames­tec in disputele dintre condu­ca­torii de cluburi din fotbal. Pana la urma, fotbalul este un joc, un spectacol, el poate contine si putin umor, si pu­tin pamflet, si sarje prietenesti de care, in principiu, nimeni nu se su­pa­ra. Orgoliul patologic al lui Gigi Be­cali are nevoie, mereu, de prima pa­gina. Aceasta este «cocaina» lui Gigi, care i-a creat dependenta de pu­blicitate ieftina si mediatizare cu orice pret", se arata, printre altele, in comunicat. Iata doar cateva replici din "artileria grea", pe care a folosit-o Gigi Becali contra lui Dinu Gheor­ghe:

– Ce treaba are Dinu Gheorghe sa vorbeasca de oile mele? Eu nu vorbesc despre cocaine din zarzavatul lui de la vama, da?!

– Vama e un dobitoc! Poate ca data viitoare cand il vad la cafea il scuip! Cum adica sa tai o oaie? Pai o tai pe ma-ta!

– A zis Dinu Gheorghe sa tai o oaie? Atunci sa suga el mielul! Nu stau sa ma cert cu el, e sclavul lui Copos.

– Vorbeste ca un vagabond! E un om care a capusat pe toata lumea.

Jigniri, insulte, suduieli, un limbaj care nu are nimic de-a face cu fotbalul. De altfel, presedintele FRF, Mircea Sandu, a infiintat in vara o Comisie de Etica a FRF cu scopul precis de a pedepsi din acest sezon pe oricine mai sufoca fotbalul cu declaratii calomnioase. Problema este ca aceasta Comisie de Etica nu poate interveni decat la sesizarea lui Mircea Sandu, Mitica Dragomir, a celor doi secretari generali de la Liga si FRF sau a Comitetului Executiv. Pana acum nimeni dintre cei care ar fi trebuit sa intervina nu au facut-o, si chiar daca ar face-o, s-ar ajunge la o situatie inedita. Printre cei care fac parte din aceasta comisie se afla ge­neralul Anghel Iordanescu, care din iarna ar putea deveni managerul ge­neral al clubului stelist si solistul trupei Holograf, Dan Bitman, suporter declarat al Stelei.

×
Subiecte în articol: gigi becali dinu gheorghe