x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern LPF TV poate falimenta cluburile

LPF TV poate falimenta cluburile

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    03 Mai 2011   •   20:23
LPF TV poate falimenta cluburile
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

163625-dm-20090318172507148.jpgAdunarea Generală a LPF s-a întrunit ieri pentru a decide ce se va întâmpla cu cele şase pachete de meciuri ne­vân­du­te la licitaţia din 4 aprilie. Ală­turi de liderul Ligii Profesioniste, Du­mi­tru Dragomir, conducătorii de clu­buri au hotărât ca pachetul numărul 9 de meciuri din Liga I să fie în­cre­din­ţat TVR pentru suma de 9 milioane de euro fără TVA. Pentru celelalte cinci pa­chete disponibile se va negocia pâ­nă la data de 15 iunie.

După în­che­ie­rea şedinţei, Dumitru Dragomir a lan­sat o nouă ameninţare la adresa te­le­viziunilor. „Am decis ca pachetul 9 să fie încredinţat TVR, aşa cum este semnată convenţia cu Consiliul Concurenţei. Dacă până la 15 iunie pri­mim o sumă considerată de Adu­na­rea Generală şi conducerea ligii în­de­a­juns de benefică pentru cluburi, se va vinde într-un singur pachet tot ce a rămas. Din aceşti bani se va face o plat­formă, un post de televiziune, da­că se vând pe următorii trei ani toate pa­che­tele, peste trei ani LPF va avea o platformă cu unul sau două posturi, care va transmite toate meciu­rile, dar şi alte programe. Dacă nu se vând, din februarie se face noua platformă.” Conform unor surse, LPF poartă ne­go­­ci­eri cu postul B1 TV, care nu are mo­­mentan un Departament de Sport. În cazul în care intenţiile lui „Corle­o­ne” se vor materializa, va fi de ur­mă­rit în ce măsură investiţiile masive pe care Liga va trebui să le facă pentru des­­chi­derea postului tv nu vor dimi­nua la cote alarmante profitul clu­bu­ri­lor. Altfel spus, există pericolul ca la cluburi să nu mai poată ajunge de­cât o prea mică parte din suma ob­ţi­nu­tă din vinderea unicului pachet.

Ce interdicţii pregăteşte LPF
Dragomir a enunţat ieri şi inter­dic­ţiile la care va supune televizi­u­­nile dacă nu vinde restul de cinci pa­che­te: „Vom face noua platfor­mă tv şi vom încerca să func­ţi­o­ne­ze din februarie. Până atunci, ­re­zu­ma­­­tele, telefonia mobilă şi in­ter­ne­tul nu se vor da la nimeni. Nici un post de televiziune nu in­tră pe nici un stadion, la confe­rin­ţe­le de presă participă numai zi­a­riş­tii. Nici un finanţator, fotbalist, an­ga­jat sau apropiat al clubului nu va avea voie să participe la vreun show sau conferinţă de pre­să vi­za­vi de meciul care nu va fi te­le­vi­zat. Cel vinovat va suporta o amen­dă de 10 miliarde de lei vechi”.

×
Subiecte în articol: fotbal intern