x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Marea demenţă din Ghencea

Marea demenţă din Ghencea

de Mihai Igirosanu    |    22 Sep 2010   •   00:00
Marea demenţă din Ghencea
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/ Intact Images

Ilie Dumitrescu este ultima victimă a sistemului din Ghencea, condus haotic şi dictatorial de suporterul de la lojă, Gigi Becali, cel care s-a autointitulat de curând drept "idiot".

Fostul mare internaţional, dar antrenor modest, a cedat presiunii lui Becali şi oprobiului suporterilor după remiza jenantă contra modestei Astra Ploieşti, 1-1. "Eu demisionez. Să vină cineva care este iubit. Eu nu voi fi niciodată într-un loc în care nu sunt iubit, dar nu cred că merit un asemenea tratament. Am făcut tot ce mi-a stat în putinţă să ajut echipa. Steaua va avea un cuvânt de spus în acest an. Mai am un mesaj pentru suporterii stelişti: nu-i veţi putea lua niciodată echipa lui Gigi Becali, el e acţionarul majoritar", a declarat, după meci, Ilie Dumitrescu.

Primul nume la care se gândeşte Becali pentru postul de antrenor principal, Dan Petrescu, e aproape imposibil de adus în acest moment. Este legat printr-un contract ferm de ruşii de la Kuban Krasnodar, este foarte aproape să promoveze în prima ligă, iar clauza sa de reziliere se cifrează la 400.000 de euro. Totuşi, Petrescu ar fi promis că se aşează la discuţii la 6 noiembrie, în cazul în care Kuban va promova în prima ligă rusă. Gigi Becali a încercat să-l convingă întâi pe fostul selecţioner şi actualul senator, Anghel Iordănescu, să revină după 17 ani pe banca tehnică a Stelei, dar a fost refuzat.

De asemenea, începând de ieri, prin intermediul a diverşi impresari, au început să fie propuse nume de antrenori străini care, momentan, sunt liberi de contract. Pe listă se află italianul Claudio Gentile, dar şi doi "veterani" ieşiţi de mult din calculele cluburilor respectabile, precum bosniacul Ivica Osim (69 de ani) şi croatul Otto Barici (77 de ani).


Gigi: "Cu Petrescu negociez la 6 noiembrie"
Într-o intervenţie televizată, patronul Stelei a dezvăluit că Dan Petrescu i-ar fi promis faptul că se va aşeza la negocieri în jurul datei de 6 noiembrie, când se termină liga a doua din Rusia. "Am vorbit şi cu Dan Petrescu, mi-a spus să iau orice antrenor vreau şi câştig titlul. În primă fază va rămâne Edi Iordănescu interimar, un meci, două, trei, patru, cinci. Îl va ajuta şi tatăl său. Puiu mi-a zis că mă ajută şi că îl ajută pe Edi o lună-două, până când va veni un antrenor care să facă performanţă. Nu va veni decât un antrenor cu experienţă, care a confirmat". Conform lui Gigi Becali, Petrescu i-ar oferit următorul răspuns: "Pe data de 6 noiembrie sunt liber, dar nu spun că vin sigur! Atunci discutăm sau mai devreme, dacă matematic sunt promovat".


Atac la Ienei
Luni seară, Gigi Becali l-a atacat pe Emeric Ienei, acuzându-l pe antrenorul care a cucerit Cupa Campionilor Europeni în 1986 că este interesat mai mult de partea financiară: "Când i-am zis lui nea Imi că-i dau 5.000 de euro pe lună el a spus că nu, că vrea 8-10.000! Păi, eu ce să mai fac în condiţiile astea?", a dezvăluit Becali. În ultimul timp, Ienei a criticat jocul Stelei şi câteva decizii ale lui Ilie.

×
Subiecte în articol: liga 1