x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Meci greu cu imn tâmpit. Muica noastră, mama lor. Toți uniți sub tricolor!

Meci greu cu imn tâmpit. Muica noastră, mama lor. Toți uniți sub tricolor!

de Mihai Igirosanu    |    09 Oct 2014   •   23:44
Meci greu cu imn tâmpit. Muica noastră, mama lor. Toți uniți sub tricolor!

Arena Națională va găzdui sâmbătă seară, de la ora 19:00, meciul România – Ungaria, cel care se anunță unul de risc maxim. Asta nu numai din cauza pericolului reprezentat de ura dintre suporteri, dar și din cauza imnului instigator („Hai pe ei, pe mama lor!“), primitiv și cu iz fascist aprobat de actuala conducere a FRF.

De câteva zile, meciul cu Ungaria, foarte important în economia calificării la Euro, e prefațat de cu totul altceva, problema imnului, sau mai bine zis de
așa zisul slogan „pe ei pe mama lor“.

Un fost selecționer, Ladislau Boloni, spune ca versurile sunt groaznice, face referire la Beatles, la Africa, la „necunoscuții“ de la Iris. „L-aș trimite în Anglia să asculte acolo imnurile unor echipe de fotbal pe cel care a compus aceste versuri.N-aș fi facut concesii nici dacă ar fi fost vorba de Beatles“, a spus fostul jucător stelist.

Numai că, în Anglia, fanii cântă din toți rărunchii „God save the Queen“, iar cei din Scoția, de exemplu, cântă admirabil „Flower of Scotland“. Forul european a luat cunoștință, își trimite oameni de nădejde ca nu cumva spectatorii români să dea navală în Ungaria și să sară pe mamele suporterilor unguri.

Mai mult ca sigur însă, imnul care va răsuna pe Arena Națională va fi cel compus de Andrei Mureșanu, Deșteaptă-te Române, imnul național al României. Suporterii Ungariei, deloc pașnici, la meciul precedent, s-au bătut cu forțele de ordine, au devastat un autobuz în drum spre stadion, s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, cu pumnii încrucișați în aer. Au fost pedepsiți, au jucat fără spectatori, sperăm din tot sufletul, acum, să nu se întâmple același lucru cu arena noastră.

Din punct de vedere al Jandarmeriei, lucrurile stau foarte bine. Cei 3.000 de suporteri unguri nu vor fi lăsați singuri, vor fi însoțiț în permanență, iar trenul care îi va aduce în București, va opri în Gara Obor, de acolo urmând să ajungă la stadion pe jos.

Totuși, cu Iris, cu Andrei Mureșanu, elevii lui Pițurcă sunt obligați să învingă, în poate cel mai important meci pentru suporterii români.


×